Tuesday, February 5, 2008

Boston - Philadelphia

Δευτέρα πρωί, το τοπίο χιονισμένο. Χιόνιζε όλη τη νύχτα με μια απαλή συχνότητα. Συνηθισμένα πράγματα για Νέα Αγγλία. Το φρεσκο χιόνι είναι πανέμορφο. Απλώνεται στα δέντρα, ζωγραφίζει το τοπίο ασπρόμαυρο. Οι υπηρεσίες της πόλης είναι όμως απόλυτα προετοιμασμένες. Μέσα σε λίγες ώρες, τα πεζοδρόμια έχουν καθαρίσει, οι δρόμοι άνοιξαν στην κυκλοφορία. Μόνη απώλεια, τα αλάτια που μένουν στους στεγνούς δρόμους και σιγά σιγά διαβρώνουν τα αυτοκίνητα.

Οδηγώ τους δρόμους της γειτονιάς μου. Τα νότια προάστια της πόλης (όπως και τα βόρεια), αποτελούνται απο μονοκατοικίες. Στη φωτογραφία αντιπροσωπευτικά σπίτια της περιοχής. Αφθονος χώρος για πάρκινγ, μεγάλοι συνήθως χώροι στα σπίτια.

Οσο προχωρεί κανείς προς τη πόλη, οι οικισμοί πυκνώνουν και ενώνονται. Η Βοστώνη μαζι με τα προάστια απαριθμεί σήμερα περίπου τρία εκατομμύρια κατοίκους. Στη φωτογραφία, ένας δρόμος που οδηγώ συχνά. Εχει εκεί πολλά σπίτια με τούβλο, υπόγεια και σοφίτες.

Acela Express, το τραίνο που κάνει τη γραμμή Boston – Washington D.C. (περίπου 550 μίλια) σε έξι ώρες. Δικός μου προορισμός η Φιλαδέλφεια, ένας σταθμός πριν την Washington. Η γραμμή είναι πολύ καλή. Ανήκει στην εταιρεία Amtrak , την καλύτερη εταιρεία τραίνου στην Αμερική. Την εταιρία είχε αναλάβει για κάποιο χρονικό διάστημα ο Michael Dukakis, πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσσέτης, μετά την εκλογική του ήττα για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών. Σήμερα η Amtrak χτίζει καινούργιες γραμμές για τραίνα ταχείας κυκλοφορίας, ένα έργο που θα ολοκληρωθεί σε πέντε χρόνια.

Ανετο το τραίνο, μου επιτρέπει να απολαύσω τη μουσική μου, και να εργαστώ. Και μαζί με την άνεση και τον πρωινό καφέ, προσφέρει και μια υπέροχη θέα, καθώς διασχίζει γέφυρες και οικισμούς πάνω στον Ατλαντικό. Τρισήμιση ώρες αργότερα, το τραίνο κάνει σταθμό στη Νέα Υόρκη. Στη φωτογραφία, μία απο τις γέφυρες που συνδέει το Bronx με το Queens. Στο βάθος το Μanhattan Island.

Τα χαμηλά σπίτια ανήκουν στο Queens. Απαγορεύεται εκεί να χτιστούν πολυόροφα σπίτια. Οι γειτονιές του Queens και του Brooklyn έχουν μια αίσθηση που αγαπώ. Είναι πραγματικές γειτονιές με παιδιά, βόλτα, μόστρα και φιγούρα. Αγαπώ την Νέα Υόρκη. Εζησα εκεί απίθανες προσωπικές στιγμές, είναι μια πόλη που αγγίζει βαθιά τη ψυχή μου. Εχω υποσχεθεί να της αφιερώσω μερικά πόστ το μέλλον. Σήμερα θα την προσπεράσω.

Θέα απο το δωμάτιο του ξενοδοχείου μου στη Philadelphia. Διατηρώ εκεί ένα δωμάτιο με κουζίνα σε ενα ξενοδοχείο Marriott. Βρισκόμαστε στο κέντρο της Φιλαδέλφειας, μία ώρα απο τη Νέα Υόρκη. Η πλατεία που απλώνεται στη θέα είναι μέρος του ιστορικού κέντρου. Στα επόμενα 30 τετράγωνα, μετα την πλατεία με τα αγάλματα των στρατηγών, αρχίζουν οι ουρανοξύστες. Είναι το Financial District της Φιλαδέλφειας, το οικονομικό της κέντρο με τις μεγάλες εταιρείες. Πίσω απο το κτίρια της φωτογραφίας, αρχίζει και η πανεπιστημιούπολη. University of Pennsylvania, , Drexel University, και άλλα. Ωραίος χώρος για μουσική και καλό φαγητό σε μικρά εστιατόρια με κουζίνες απ’ όλο τον κόσμο.

Μια γωνιακή άποψη του Δημαρχείου της Φιλαδέλφειας, ένα καταπληκτικό κτίριο ευρωπαικού σχεδιασμού, χτισμένο απο γρανίτη, με αετώματα, αγάλματα παντός είδους, στοές και αψίδες. Γύρω του υπάρχει μια όμορφη πλατεία. Η φωτογραφία συνδυάζει το παλιό με το καινούργιο, την ιστορική Αμερική με εκείνη των σύγχρονων κτιρίων.

Η φωτογραφία μέσα απο το χώρο του δημαρχείου, περνώντας μέσα μία απο τις πολλαπλές στοές του. Το υπέροχο κτίριο είναι σημείο αναφοράς στην πόλη. Γίνονται εδώ παντός είδους εκδηλώσεις, ανοιχτά παζάρια βιβλίων, ακόμα και πολιτικές διαδηλώσεις.

Πανοραμική άποψη του Δημαρχείου της Φιλαδέλφειας (City Hall).

Στο βάθος το Market Street, η περιοχή των επιχειρήσεων. Προορισμός μου ένα απο τα κτίρια στα δεξιά του δρόμου. Οι σημαίες της φωτογραφίας είναι συνήθες φαινόμενο στην Αμερική. Παντού, σ’όλη τη χώρα, σε γειτονιές, σε δρόμους εμπορικούς, θα δεί κανείς πολλές σημαίες. Εδώ η ανάρτηση έγινε απο την Wachovia, μια απο τις πολλές τράπεζες της πόλης.

Καθώς κατεβαίνω την Market Street και ετοιμάζομαι να μπώ στη δουλειά μου, παρατηρώ εναν άνθρωπο σκαρφαλωμένο σε μια σκαλωσιά, να καθαρίζει τα παράθυρα του ουρανοξύστη. Παραθέτω τη φωτογραφία όπως βγήκε με τα μέσα που είχα. Σκέφτηκα με θλίψη τι κάνουν μερικοί άνθρωποι για να βγάλουν το ψωμί τους.

---------------------------
All pictures by LocusPublicus, free for public use

38 comments:

giant13 said...

Μετά από απουσία αρκετών ημερών, επιστρέφω κάνοντας και σεφτέ.

Ομορφη η φωτογραφική αφήγηση σου.
Η περιγραφή μου δίνει την εντύπωση πως βρισκόμουν δίπλα σου.
Αλήθεια εκείνο το κτίριο στην Φιλαδέλφεια με τα σκαλοπάτια, που ανέβαινε τρέχοντας ο Ρόκυ Μπάλμποα και πίσω του ο σκύλος, ποιό είναι;
Φαινόνταν μεγάλο και παραδοσιακό.

Βάσσια said...

Locus, έχεις πολλά ταλέντα :-)
Τι φωτογραφίες!!!!
Οι τρεις πρώτες, του απόλυτου γούστου μου.

Πάντα ο τόπος που ζεις να σου προκαλεί ζεστά και τρυφερά συναισθήματα. :-)

Anonymous said...

Συνδύασες λόγο και εικόνα με άψογο στιλ Locus.
Νάσαι πάντα καλά να μας ενημερώνεις και να μας ψυχαγωγείς με αυτά σου τα ταξίδια.΄
Αν είναι μέρα εκεί σε καλημερίζω και αν είναι νύχτα σε καληνυχτώ.

Anonymous said...

Μου άρεσε η 7η φωτογραφία, μπράβο Locus !

@ vasia

Ποιός έχασε τα τρυφερά συναισθήματα να τα βρει ο Locus !!! :)))
Αλλά αυτό το πόστ είναι ταξιδιωτικό κι έτσι έχουμε κι εμείς την ευκαιρία να δούμε τη Βοστώνη.

squarelogic said...

Πολύ μεγάλα και αχανή τα μεγεθη βρε locus!Δεν κανουν τον ανθρωπο να αισθανεται ασημαντος?

Κατα τ'αλλα ευχαριστουμε για την φωτογραφικη περιηγηση.Και γω προτιμω το suburban χιονισμενο τοπίο απ το financial downtown!

Α,να επισημάνω και την επανεμφάνιση της sea!Που ειχες χαθει?

Locus Publicus said...

Καλημέρα σε όλους!

Φίλε giant χαίρομαι που σε ταξίδεψα νοητά!
Δεν έχω την απάντηση στην ερώτησή σου, θα σου δώσω όμως την εξής πληροφορία -

Η ταινια National Treasure με τον Nicolas Cage γυρίστηκε κατα μεγάλο μέρος στην Φιλαδέλφεια.

Πολλές απο τις σκηνές γυρίστηκαν στο Δημαρχείο και στο κτίριο δεξια του Δημαρχείου (φωτο Νο. 7 απο την κορυφή).

Locus Publicus said...

Αγαπητή vassia χαίρομαι που σου άρεσαν οι φωτογραφίες. Φωτογράφησα το οδοιπορικό την περασμένη εβδομάδα. Το πόστ το έγραψα στο τραίνο επιστρέφοντας στο Boston!


syneas σ' ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Νάσαι και εσύ καλά, με τα ωραία πόστ σου!


sea welocome!
H φωτο Νο 7 περιέχει το Δημαρχείο (αριστερά), και την Μασονική Στοα (Masonic Temple) που φαίνεται δεξιά. Σαν αρχιτέκτων αναγνωρίζω τις επιλογές σου.

Παραθέτω και δύο λίνκ με τα κτίρια:

(1)Philadelphia City Hall

(2)Grand Lodge of Pennsylvania

Aναμένω σχόλια! Νάσαι καλά.

Locus Publicus said...

Φίλε squarelogic,

Τα Financial Districts των ΗΠΑ είναι κάτι ανάλογο με τις ευρωπαικές εκκλησίες του Μεσαίωνα. Είναι φτιαγμένα για τη δοξασία του χρήματος (όπως οι ναοί για το Θεό).

Σαφώς και κάνουν τον άνθρωπο να αισθάνεται μικρός. Περιουσία του Corporate America, του νομικής εκείνης διάστασης που σήμερα είναι πλουσιότερη απο κάθε κράτος και κοινωνία του κόσμου (και δρά παγκόσμια).

Το Corporate America (σκοπέυω μελλοντικά πόστ σ' αυτό), αποτελεί σήμερα την ΜΟΝΗ κυβέρνηση στον κόσμο. Δεν εκλέγεται απο κανέναν, και δεν ελέγχεται απο κανέναν. Ποιοί το αποτελούν? Ας αρχίσουμε απο τη λίστα του Fortune 500. Περισσότερα στο μέλλον!!

Και εγώ προτιμώ την ησυχία των προαστίων. Ανθρώπινες κλίμακες!!

Anonymous said...

@ Locus

Τα είδα τα κτίρια, ευχαριστώ :)
Το καινούργιο που βλέπουμε στο κέντρο της φωτογραφίας, απέναντι από το δημαρχείο τι χρήση έχει ;
Κι ενδιαφέρον θα είναι αυτό το μελλοντικό πόστ που σκέφτεσαι για τα κτίρια του Corporate America. Αν και οι οικολογικές καταστροφές επιβάλλουν ν' αρχίσουμε νάχουμε σιγά - σιγά άλλη νοοτροπία. Η ανθρώπινη κλίμακα είναι η σωστή κατεύθυνση :)

Roadartist said...

locus..πόσο όμορφες περιοχές.. και τι ποιότητα ζωής..
Πόσο πολύ διαφέρουν σε σχέση με την Αθήνα! Γμτ..
Ζήλεψα.. πολύ άνεση διέκρινα..
Πολύ όμορφα!
:)
Και οι φωτο σου εκπληκτικές :)
Να είσαι πάντα καλά εσύ και η οικογένεια σου :)

Βάσσια said...
This comment has been removed by the author.
Βάσσια said...

Locus, sorry για την διαγραφή..έγραψα κάτι λάθος.
:-)
Πάντως, απ' όσα εχω δει στην tv κι απ' ότι είδα κι εδώ, η Βοστώνη φαίνεται όμορφη πόλη.

@

Sea, δεν είναι δικά του λες τα αισθήματα;
Εγώ πιστεύω πως είναι.
;-)

Anonymous said...

@ Vasia
Αφού παραδέχτηκε ότι ο Καραμανλής τον απογοήτευσε, μπορεί και να υπάρχει ελπίδα βελτίωσης... :)))

pensierix said...

Πολύ όμορφες, όπως πάντα, οι φωτογραφίες...! Το δημαρχείο θυμίζει Αγγλία.

Locus, αναμένω ποστ για τις εκλογές στο Αμέρικα. Κατηγορούμε την οικογενειοκρατία στην Ελλάδα αλλά κι εσείς εκεί δεν πάτε πίσω! Bush, Clinton, Bush jr, Clinton's wife! Εγώ λέω "Forza Obama!" για να σπάσει και η μονοτονία (ναι,και η χρωματική) βρε αδερφέ! Στα μέρη σου πάντως, Clinton δαγκωτό!

@ giant13

Το κτίριο με τα σκαλοπάτια που ανεβαίνει ο Ρόκυ είναι το Philadelphia Museum of Art. Adriaaaan!!!!!
:))))

Locus Publicus said...

Δεν ξέρω τι κτίρια είναι στο κέντρο της φωτο 7 sea, αλλά όταν ξαναπάω (την επόμενη εβδομάδα μάλλον), θα περπατήσω εκεί για αναγνώριση και θα μάθω.

Αλλά και χωρίς Καραμανλή sea, δεν με βλέπω να ψηφίζω ΚΚΕ. Κάποιος πρέπει να είναι και δεξιός. Δεν μπορεί όλοι να θέλουμε Αλέκα και Τσίπρα (αν και το Γιωργάκη ομολογουμένως τον συμπαθώ, αλλά είναι σε λάθος κόμμα ο έρμος).

Οντως πάντως βελτιώνομαι. Καλά διέγνωσες:)

Aγαπητή vassia, η Βοστώνη είναι πανέμορφη. Περιμένω να καλλιτερέψει ο καιρός, να κατεβώ για ειδική φωτογράφιση (για ποστάρισμα). Η Βοστώνη έχει τουλάχιστον 60 πανεπιστήμια, είναι κέντρο οικονομικό, ιατρικό, και έχει καλή αγορά πληροφορικής. Σαν πόλη έχει υψηλής ποιότητας πληθυσμό. Είναι επίσης η παλιότερη, και πιό ευρωπαική πόλη των ΗΠΑ, με συνεχή παρουσία στην πολιτική. Αρχιτεκτονικά νομίζω πως θα σου άρεσε επίσης (και στη sea).

@sea & vassia,
Και όσο για συναισθήματα, ό,τι κουβαλάω τα μοιράζομαι. Ολοδικά μου όλα.

Locus Publicus said...

Φίλη μου roadartist, ευχαριστώ για ευχές και καλά λόγια. Οπως λέω και πιο πάνω, η Βοστώνη είναι πολύ όμορφη. Το κέντρο της θυμίζει Αγγλία, τα προάστια Νέα Αγγλία. Και μην ζηλεύεις. Η Αθήνα μας θα φτιάξει σιγά σιγά, γιατί τώρα υπάρχει θετική συνείδηση. Αλλωστε εσύ έχεις και την Αμοργό!

Locus Publicus said...

Φίλε Pensierix welcome back!

Ευχαριστώ για την αναφορά στο Philadelphia Museum of Art. Παρά τις επιδιώξεις μου, δεν έχω καταφέρω ακόμα να πάω. Κλείνει στις 5μμ.

Πόστ για τις Αμερικάνικες εκλογές; Καλή ιδέα, θά πρέπει να προετοιμαστώ. Σαν πολιτογραφημένος αμερικανός πολίτης, ψηφίζω και εγώ. Για να μην πάει χαμένος ο ψήφος, αποφεύγω το μικρά κόμματα, και ψηφίζω τους Δημοκρατικούς. Αλλωστε η Μασαχουσσέτη είναι στην πλειοψηφία της μπλέ (Δημοκρατικιά).

Για την οικογενειοκρατία έχεις απόλυτο δίκιο. Η επιστροφή της Αριστοκρατίας. Αναγκαστικά κλείνω προς Χίλλαρι/Ομπάμα (νομίζω έχουν κανονίσει να πάνε μαζί, όποιος κι'αν χάσει).

Τους Ρεπουμπλικάνους τους συχαίνομαι. Ειδικά μετά το 2000, ακολουθούν μια ατζέντα φορτωμένη με ειδικά συμφέροντα.

Καλά να περνάς στην πανέμορφη Ρώμη. Ξεμείνατε και εκεί απο κυβέρνηση ακούω.

Dormammu said...

....Απο τις καλύτερες διαδρομές μου, Βοστώνη- Ουάσιγκτον οδηγώντας ένα θηριώδες τρίλιτρο Ford Contour μέσω του 95 και του NJTPKE. Ωραίο και το τραίνο, αλλά προτιμώ τα highways.

Ευχαριστώ που μου το θύμισες.

Να προτείνω για επόμενο post μια φωτογραφική ξενάγηση στο Erie Canal? Τώρα που έρχεται η άνοιξη, θα είναι πανέμορφο.

Anonymous said...

@ Locus

Δεν έχω ψηφίσει ποτέ μου ΚΚΕ, ούτε τον Τσίπρα συμπαθώ, ούτε τον συνασπισμό θα ψήφιζα. Ο μόνος πολιτικός που συμπάθησα ήταν ο Σημίτης γιατί αυτά που έλεγε έδειχναν ότι δουλεύει και με τη δουλειά υπάρχει προοπτική. Δεν παρακολουθούσα πολιτικά όμως, τον κατηγορούν για σκάνδαλα κλπ. Έχω πάρει σχετικά βιβλία αλλά θ' αργήσω να τα διαβάσω γιατί τώρα διαβάζω άλλα.
Από αυτά που διαβάζω στην εφημερίδα, προτιμώ την διακυβέρνηση της Σουηδίας όπου ο καπιταλισμός είναι υγιής και το κοινωνικό κράτος δίκαιο.
Ο Γιώργος όμως είναι θλιβερά ανεπαρκής, ελπίζω ότι ο Βενιζέλος θα προτείνει κάτι καλύτερο αν και εφόσον τον διαδεχθεί. Αν όχι, θα ψηφίσω οικολόγους. Δεν έχει νόημα να ψηφίσω τον Γιώργο για να σκέφτεται το ιδεολογικό στίγμα του κόμματος. Είναι εντελώς χάλια η πολιτική μας ζωή...

Univers said...

Αγαπητέ LocusPublicus,

Οι φωτογραφικές σου περιηγήσεις θα μας κάνουν μετανάστες!

Αγαπώ πολύ το χιόνι και θα ήθελα να ζω στην Βοστώνη. Λατρεύω επίσης τις γειτονιές με μονοκατοικίες και εδώ στην Ελλάδα (τουλάχιστον στην Αθήνα) αυτό είναι πολυτέλεια. Μάλλον το ίδιο ισχύει σε όλες τις μητροπόλεις της Ευρώπης, λόγω έλλειψης χώρου.

Το τραίνο και η φωτογραφία του σταθμού μου θύμισε τα TGV της Γαλλίας! Μήπως είναι της Alstom;

Και το σημαρχείο της Φιλαδέλφειας μου θύμισε το δημαρχείο του Παρισιού. Πολύ ευρωπαϊκά όλα αυτά...

Περαστικός said...

Αυτά τα περιγραφικά/ταξιδιωτικά ποστ σου είναι πολύ ωραία, όπως και οι φωτογραφίες με τις οποίες τα συνοδεύεις. Έχεις ταλέντο σε αυτά.

Hypocrite lecteur said...

Αχ Αμέρικα, Αμέρικα, ανεκπλήρωτο όνειρο προορισμού... Ευχαριστώ Locus!

Locus Publicus said...

Mακάρι να γινόταν η Ελλάδα Σουηδία sea, αλλά δεν το βλέπω. 70% φορολογία, και πλήρη διαφάνεια μάλλον δεν θα τη δεχτεί ο μέσος Ελλήνας. Απλά του πασάρουν το "όραμα", χωρίς τα επιμέρους συστατικά του. Αυτό που λέμε λαικισμός.

Locus Publicus said...

Φίλε univers δεν θέλω να γίνει κανένας μετανάστης! Απλά για να μην το ρίχνω συνέχεια στα "σοβαρά", σπάω λίγο τα πόστ με κάτι το ευχάριστο. Xαίρομαι που σου άρεσε!

Ολες οι πόλεις της Αμερικής (και ειδικά οι ιστορικές, Boston MA, Philadelphia PA, New York NY, Providence RI, Washington DC) διαθέτουν πάρα πολλά κτίσματα ευρωπαικής κοπής. Λογικό άλλωστε. Ευρωπαικός πολιτισμός μεταφυτεύτηκε στον Νέο Κόσμο. Συμφωνώ πως το Δημαρχείο της Φιλαδέλφειας μοιάζει με εκείνο του Παρισιού.

Το τραίνο της φωτογραφίας επίσης μοιάζει με τα γαλλικά TGV! Δεν ξέρω που φτιάχνονται τα τραίνα(προσπάθησα να βρώ πληροφορίες στο Google για το είδος τραίνων χωρίς επιτυχία). Η εταιρεία βρίσκεται στο www.amtrak.com.

Eκεί όμως σταματάνε και οι ομοιότητες με τα γαλλικά τραίνα. Η Γαλλία έχει πολύ καλύτερο και σύγχρονο δίκτυο τραίνων. Εχει επενδύσει πολλά στο είδος αυτό μεταφοράς το οποίο άλλωστε αρέσει πολύ στους Ευρωπαίους. Αντίθετα στη Αμερική, το τραίνο (όπως και όλες δημόσιες συγκοινωνίες) δεν έχουν την ανάλογη τύχη. Ο πιο πολύς κόσμος εδώ βλέπει τις δημόσιες συγκοινωνίες σαν περιττή υπηρεσία, κάτι που υπάρχει για να "μαζέψει τους φτωχούς". Λυπάμαι που το λέω έτσι, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Η Amtrak διατηρεί καλές και κερδοφόρες γραμμές μόνον μεταξύ μεγάλων πόλεων, όπου αξίζει και η επένδυση.

Oσο για σπίτια και χώρο, η Αμερική έχει άφθονο. Ενα απο τα πράγματα που διαφοροποιεί την Αμερική απο την Ευρώπη (το ξέρω γενικολογώ), και κάτι που μου έκανε μεγάλη εντύπωση όταν πρωτοήρθα εδώ, είναι το μέγεθος των απαιτήσεων που ένας Αμερικανός θεωρεί αυτονόητο. Οι απαιτήσεις του μέσου Ευρωπαίου συγκριτικά με τον Αμερικανό είναι μικρές, ταπεινές και ρεαλιστικές.

Βάσσια said...

Locus, περιμένω και τις ανοιξιάτικες εξορμήσεις σου να απεικονιστούν εδώ.
:-)
Και για το άλλο θέμα, εγώ είμαι πεπεισμένη :-)
Ο sea, μου είναι αντιρρησίας.
:-) :-)
(άντε κάνω και κατάχρηση του χώρου)

Locus Publicus said...

Aγαπητέ dormammu καλωσήρθες!
Πολύ καλή η διαδρομή στον 95 που αναφέρεις. Θα επιχειρήσω και άλλα φωτογραφικά πόστ. Είναι "εύπεπτα"!

Καλή η φωτογραφική ξενάγηση στο Erie Canal, αλλά δεν έχω πάει εκεί ακόμα. Στην λίμνη Erie βρέθηκα μιά φορά μόνο, σε ένα ταξίδι στο Clevelant απ' όπου θυμάμαι έντονα τα όμορφα σπίτια στις όχθες της λίμνης, το παρακμιακό κέντρο της πόλης, και έναν απο τους παλιότερους σινεμάδες (ακόμα εν ενεργεία) των ΗΠΑ.


Αγαπητέ Hypocritelecteur, η λάμψη της Αμερικής είναι κατα τη γνώμη μου η ικανότητά της να απορροφήσει δημιουργικά το "διαφορετικό". Παρόλα τα προβλήματά της (και δεν είναι λίγα), αποτελεί για πολύ κόσμο μια ιδέα κοινωνίας εν εξελίξει. Εμένα πάντως με δέχτηκε και μου έδωσε ένα περιβάλλον ισοτιμίας και τιμιότητας. Τα υπόλοιπα ήταν καθαρά δική μου υπόθεση. Ο καιρός θα δείξει τη συνέχεια.

Φίλε Περαστικέ χαίρομαι που σου άρεσε το πόστ. Χαίρομαι επίσης που σε ανακάλυψα.

Νάσαι καλά vassia, χαίρομαι που με πιστεύεις. Θα κάνω και άλλες εξορμήσεις. Κάνε και εσύ τις δικές σου. Το μπλόγκ σου είναι πολύ ωραίο!

Roadartist said...

Locus η Αμοργός απέχει κάτι ώρες απο την Αθήνα..εγώ απο το σπίτι μου .. δεν εχω τέτοιες θέες..
Αλλά το μόνο θετικό που πραγματικά με αναζωογονεί είναι οτι σε λίγα λεπτά βρίσκομαι στην Πλάκα.. που τη λατρεύω και πάω συχνά τις βόλτες μου..
Πόσο φτωχή θα ήταν η Αθήνα χωρίς τη Πλάκα :)
Είδες ξέφυγα τελείως απο το θέμα του ποστ σου :)

vasikos metoxos said...

Προσπαθείς να μας χαζέψεις με τις δυνατότητες της ζωής στην Αμέρικα?

Ωραίες φωτογραφίες και ασύλληπτα μεγέθη. Καταπληκτικό δέσιμο του κειμένου με τις φωτογραφίες.

Locus Publicus said...

Φίλε μου Βασικέ, καμμία τέτοια πρόθεση δεν έχω! Ελπίζω τα πόστ μου και το γενικό ύφος του μπλόγκ μου να το αποδεικνύει.

Χαίρομαι που σου άρεσε το οδοιπορικό. Ηταν αυθόρμητο. Το κάνω σχεδόν κάθε εβδομάδα τους τελευταίους μήνες (και με έχει κουράσει). Βρίσκω όμως καταφύγιο σε καλό διάβασμα και μουσική.

Μέσα σ'αυτό το τραίνο, καθ' οδόν, έχω γράψει πολλά απο τα πόστ που ανεβάζω.

Λωτοφάγος said...

Πάλι ταξιδιάρικο το κείμενό σου, καλέ μου Λόκους. Αν και η Αμερική με τα τεράστια μεγέθη της δεν με γοητεύει πια, οι φωτογραφίες και οι περιγραφές σου είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτες.
"Κάποιος πρέπει να είναι δεξιός"!Χα!Χα!Χα! Δεν είναι ο Γιώργος σε λάθος κόμμα, εσύ είσαι, αλλά δεν πειράζει. Σε αγαπάμε έτσι κι αλλιώς!

Locus Publicus said...

Φίλε λωτοφάγε καλημέρα!
Αν κρατήσει αρκετά αυτό το μπλόγκ, θα μιλήσω σοβαρά και για την Αμερική. Θα ήθελα όμως πρώτα να προετοιμάσω τα θέματά μου καλά, και εφόσον δώ πως υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον.

Η αλήθεια είναι πως δεν είμαι σίγουρος αν ενα blog είναι ο κατάλληλος χώρος για μεγάλες συζητήσεις. Το blogging είναι πολύ γρήγορη υπόθεση, όλα τα θέματα παλιώνουν γρήγορα, υπάρχει τεράστια δυναμικότητα, αλλά μικρή διάρκειας συγκέντρωσης προσοχής σε θέματα.

Κινούμαι λοιπόν πάνω σε τρία μοτίβα που για τώρα αποδίδουν κάτι. (1)Προσωπικές αφηγήσεις που θα τις έγραφα έστι κι' αλλιώς, (2)ταξιδιωτικά, γιατί είναι ευχάριστα, και (3)μερικά πολιτικο-οικονομικά θέματα ή αναφορές σε πρόσωπα.

Το μέσον του blogging δεν αντέχει σε μεγάλα κείμενα και μακροχρόνιες αναλύσεις. Αυτό είναι το μέχρι τώρα συμπέρασμά μου. Τα μόνα κείμενα που μπορούν να δώσουν κάτι, είναι μικρά κείμενα μέχρι 500 λέξεις, με κάποιο νόημα που να ενδιαφέρει και να περνάει γρήγορα.
Γι'αυτό έχω αποφύγει μέχρι τώρα αναφορές σε μεγάλα θέματα που ήταν και ο αρχικός μου σκοπός.

Μέχρι τώρα όμως, είμαι ευτυχής που έχω κάνει μια ωραία "παρέα" και ανταλλάσουμε μηνύματα. Σ'αυτή την παρέα ανήκουν οι περισσότεροι απ' αυτούς που παραπέμπω στα links μου.

Σου άρεσε που λέω πως είμαι δεξιός:) Παρεξηγημένη συνομωταξία στην Ελλάδα, ξέρω. Θα μπορούσα όμως να το εξηγήσω και να το υπερασπιστώ φιλοσοφικά. Με τα καλά και τα κακά του. Δεν λαικίζω, ούτε είμαι ουτοπιστής.

Οσο για την εκτίμηση, ανταποδίδω τα συναισθήματα:)

Λωτοφάγος said...

Κι ο Χατζιδάκις δήλωνε δεξιός, αλλά ήταν πιο αριστερός από πολλούς κάλπικους! Δεν έχει σημασία ποιο κόμμα ψηφίζεις (όλα μπερδεύονται... γλυκά σήμερα), αλλά τι φυλάς στο μυαλό και στην καρδιά σου. Πόσο αγαπάς τους ανθρώπους, πόσο σέβεσαι τη ζωή, πόσο έντιμος είσαι, πόσο γενναιόδωρος σε συναισθήματα. Κι εσύ σε όλα αυτά απαντάς "ναι".

Locus Publicus said...

Λωτοφάγε μου σ' ευχαριστώ,
Με τιμά το σχόλιό σου, νάσαι καλά.

vasikos metoxos said...

Ο Locus publicus με την συνολική παρουσία του στα μπλογκς μας είναι πολύ πιο αριστερός και ριζοσπάστης από τις πολλές εγχώριες καρικατούρες που δηλώνουν αριστεροί στις μέρες μας.

Locus Publicus said...

Φίλε μου Βασικέ εκ βαθέως εκτιμώ το λόγο σου και σ' ευχαριστώ. Και η δική σου παρουσία στα μπλόγκ έχει για μένα ένα ήθος που επιζητώ. Νάσαι καλά!

Δημήτρης ηλεκτρολόγος said...

Κρίμα …
Να μην σχολιάσει κάποιος την τελευταία φωτογραφία.

Locus Publicus said...

Φίλε ηλεκτρολόγε κάλυψες το κενό. Περίμενα και εγώ να δώ την αντίδραση. Μάλλον θα προχώρησα νωρίς σε νέο πόστ και δεν έδωσα την ευκαιρία.

Ο καθαρισμός των τζαμιών ξεκινάει απο πάνω προς τα κάτω..

Anonymous said...

Αποκωδικοποίηση....: θρησκειών, μυθολογιών, ψυχής, σιωπής,....
Σχηματοποίηση λόγου, κοσμογονία, θεογονία,....
URL : www.siopi.gr
Γεια....