Tuesday, December 9, 2008

Η τρομοκρατική Επανίδρυση του Κράτους

Γνωρίζουμε απο την Ιστορία, οτι οι αυθόρμητες λαικές εξεγέρσεις για πράγματα που συνήθως είναι δίκαια, καταλήγουν συχνά σε οδομαχίες περίεργων ομάδων με το εκάστοτε σύστημα, και σε απίθανες βιαιοπραγίες κατά των πολιτών. Προβοκάτορες πάσης φύσεως και ιδεολογίας, διεισδύουν στις ήρεμες λαικές διαδηλώσεις, και μετατρέπουν το τοπίο σε πεδίο μάχης. Ενα λαμπρό παράδειγμα, αποτελούν τα επεισόδια του 1992 στο Λος Αντζελες, όπου οι αυθόρμητες διαδηλώσεις για την αθώωση τεσσάρων αστυνομικών που βιντεοσκοπήθηκαν να χτυπούν για προσωπική τους τέρψη έναν πολίτη, κατέληξαν σε ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον Ασιατών μεταναστών. Για τον έλεγχο της κατάστασης, ο στρατός κατέβηκε στο δρόμο. Οι ταραχές κράτησαν μερικές μέρες. Ο τελικός απολογισμός - 3,600 φωτιές, 1.100 κατεστραμμένα κτίρια, 10.000 συλλήψεις, 53 νεκροί και 2.000 τραυματίες. Ο στρατός κατέβηκε στο δρόμο και κήρυξε την πόλη σε κατάσταστη εκτάκτου ανάγκης.

Στις περίεργες εποχές που ζούμε, και καθώς η πατρίδα μας Βενεζουελοποιείται, ήρθε νομίζω η ώρα να συζητήσουμε και το αναφαίρετο δικαίωμα των ελλήνων πολιτών να υπερασπισθούν την περιουσία τους, την ασφάλεια των παιδιών τους, και τη σωματική τους ακεραιότητα. Ειδικά στην Ελλάδα, που ο στρατός μάλλον δεν θα κατέβει στο δρόμο, που τα θύματα των τρομοκρατικών ενεργειών της 17Ν δεν είχαν καμμία ιδιαίτερη λαική υποστηριξη, που η κυβέρνηση δεν έχει κάν μελετήσει σενάρια καταστολής περιπτώσεων ανοικτού ανταρτοπόλεμου, και που τα πανεπιστήμια είναι νόμιμα προπύργια τρομοκρατικής ασυλίας. Εκτός απο την εξωτική Αμερική που έχει εμπεδώσει το δικαίωμα της περιουσιας και της άμυνας στο Σύνταγμά της, ήδη και η γειτονική μας Ιταλία, έχει κάνει το πρώτο βήμα.

Για το πλιάτσικο της περιουσίας του ελληνικού λαού, την εσκεμμένη αποφυγή εξυγιάνσης της Ελληνικής Αστυνομίας, για την τρομοκρατία που του επιβάλουν οι γνωστοί κουκουλοφόροι (στο όνομα πάντα της δίκαιης διαμαρτυρίας για την εν ψυχρώ δολοφονία ενός παιδιού απο άλλους τραμπούκους), και για την ανικανότητα της κυβέρνησης να προστατεύσει τους πολίτες τους οποίους εκπροσωπεί, υπεύθυνος είναι ο κύριος Καραμανλής. Η παραίτησή του απο τη διακυβέρνηση της χώρας είναι αυτονόητη.

19 comments:

Unknown said...

Μα αν γινόταν τα αυτονόητα δεν θα φτάναμε εδώ αγαπητέ Lokus.

"Είτε από εξοστρακισμό σφαίρας είτε από εξοστρακισμό του λογικού.(...)

Η αποτυχία της προετοιμασίας είναι προετοιμασία της αποτυχίας, είχε πει κάποιος. Και αυτή η αποτυχία προετοιμαζόταν πέντε χρόνια τώρα." Εδώ

vasikos metoxos said...

Ο μόνος λόγος για να παραιτηθεί ο Καραμανλής είναι να χαλάσει το play station, αγαπητέ locus. Εν τω μεταξύ ο επόμενος νεκρός θα είναι η αιτία να καεί ότι απόμεινε. Κι αν το θύμα τύχει και είναι αστυνομικός, άστα καλύτερα, το Λος Άντζελες του 1992 θα μοιάζει πραγματική πόλη των αγγέλων...

athinovio said...

καλά όλα αυτά αλλά στην αμερική με την πρόφαση της αυτάμυνας εκτελούνται αθώοι σε σχολεία, σε δημόσιους χώρους και η εγκληματικότητα καλά κρατεί.

Anonymous said...

Πολύ καλή δημοσίευση, συμφωνώ απόλυτα με τις παρατηρήσεις σου. Το πρόβλημά μας είναι, από πολιτικής πλευράς, ότι δεν έχουμε καταλάβει αν θέλουμε αστική δημοκρατία ή όχι. Ή μάλλον, θέλουμε αστική δημοκρατία όπου μας βολεύει, αλλά ξεχνάμε ότι η αστική δημοκρατία έχει κανόνες, που πρέπει να γίνονται σεβαστοί από όλους, είτε αστυνομικοί, είτε πολίτες είναι αυτοί. Η δολοφονία ενός παιδιού από αστυνομικό είναι πράξη κολάσιμη, αλλά κολάσιμη είναι και η καταστροφή περιουσιών που επακολούθησε και η αστυνομία δεν εμπόδισε διόλου, διότι είχε άνωθεν εντολές από μία κυβέρνηση από φοβισμένα ανθρωπάκια.

Επιπλέον, βγήκαν δημόσια δύο τηλε-αστέρες, ο Σπύρος Καρατζαφέρης και ο Λάκης Λαζόπουλος, και παρότρυναν ευθέως τους νεαρούς στο σπάσιμο και την καταστροφή (όχι φυσικά των δικών τους περιουσιών), και κανείς εισαγγελέας δεν επενέβη να κινήσει αυτόφωρη διαδικασία για ηθική αυτουργία σε ποινικό αδίκημα.

Dormammu said...

Ως προς την εκπαίδευση και την επανίδρυση της αστυνομίας, η οποία λειτουργεί πάνω- κάτω όπως το 1955 προσυπογράφω.

Αρνούμαι να δεχτώ την οπλοκατοχή των πολιτών ως μέρος της ελληνικής έννομης τάξης. Θυμάμαι ότι γύρω στο 1994, ο Clinton έδωσε μάχη να απαγορευτεί η πώληση ενός μυδραλιοβόλου ονόματι Street Sweeper απο τα καταστήματα και ότι είχαν βγεί οι γνωστοί υπέρμαχοι της δεύτερης τροποποίησης και διμαρτύρονταν ότι τους στερούσε το δικαίωμα να προστατέψουν τα παιδιά τους. Και τέλος, εξακολουθώ να πιστεύω ότι η Ελλάδα είναι πιο ασφαλής χώρα να ζεις απο τις γειτονιές του LA ή της ΝΥ που έχω περπατήσει.

pensierix said...

Θ'ανησυχούσα πολύ περισσότερο για το μέλλον της χώρας αν οι μαθητές κοιμόντουσαν τον ύπνο του δικαίου κι ας είχε η καθαρίστρια δουλειά το καλοκαίρι λόγω αύξησης του τουρισμού.

Για την Ιταλία, locus, τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. Ολα έγιναν με πρωτοβουλία της Λίγκας του βορρά, γνωστή για τις άκρως ρατσιστικές τις απόψεις. Το μόνο που κατάφερε ήταν να οξύνει τα ρατσιστικά και ξενοφοβικά σύνδρομα της κοινωνίας και να περάσει στον κόσμο ότι μπορεί να πάρει το νόμο στα χέρια του για να τιμωρήσει τον κακό μετανάστη που θέλει να του παραβιάσει τη βίλα.

ΥΓ
Δεν έχω ζήσει στην Αμερική αλλά ότι θα αισθάνεται κανείς πιο ασφαλής εκεί παρά στην Ελλάδα, μου ακούγεται τουλάχιστον υπερβολικό.

giant13 said...

Σήμερα το πρωί, έτυχα σε τηλεοπτικό κανάλι, τον κ.Μαρκάτο (πρώην πρύτανη του ΕΜΠ) να εκφράζει την άποψη του για τα δρώμενα στην χώρα.
Ισχυρίζονταν λοιπόν πως κανένας αντεξουσιαστής δεν θα έκανε κάτι χειρότερο, εκτός του να βάλει φωτιά σε έναν κάδο, άντε να σπάσει και κάποια βιτρίνα τράπεζας, φυσικά κατακριτέα και αυτά.
Το καψιμο, σπάσιμο και πλιάτσικο των καταστημάτων έγινε αποκλειστικά από άνεργους, άστεγους αλλοδαπούς οικονομικούς λαθρομετανάστες και πως κανένας αντεξουσιαστής θα ρήμαζε την περιουσία των ίδιων των γονιών του.

Μιά καθαρή ρατσιστική στάση, που ευκαιρίας δοθείσης εκτοξεύτηκε εύκολα απ τα χείλη ενός εγκεκριμένου ακαδημαικού.

Πιστεύω πως αν δούμε τα πράγματα με μια πιό ψύχραιμη και ουδέτερη ματιά, τότε θα βρούμε και αντεξουσιαστές να σπάνε και να καίνε και έφηβους μαθητές να κάνουν το ίδιο, όχι μόνο προβοκάτορες και αλλοδαπούς η τέλος πάντων τους περίφημους πια "γνωστούς-αγνώστους".
Πάντοτε σε τέτοιες ώρες έκρυθμης δράσης και πανικού τα πνεύματα οξύνονται, οι θέσεις για το τι είναι και τι δεν είναι σωστό θολώνουν. Ετσι οι κινήσεις του όχλου παρασύρουν και άλλους σε πράξεις απρόβλεπτες, βάνδαλες.
Η ηλικία είναι νέα, το αίμα βράζει, αλλά το αποτέλεσμα μένει.

Φρόνιμο είναι, να είμαστε ορθολογιστές τέτοιες ώρες.

Σίγουρα θέλει βελτίωση η αστυνομία, σε οργάνωση σε εκπαίδευση σε συμπεριφορά προς τον πολίτη. Δεν είναι όμως δολοφόνοι όλοι οι μπάτσοι.
Το ότι υπάρχουν κακοί στις τάξεις της είναι βέβαιο και μπορεί να είναι πολλοί αλλά που δεν υπάρχουν τέτοιοι;
Ολοι οι δημοσιογράφοι, οι δικηγόροι, οι δημόσιοι υπάλληλοι, εμείς οι ίδιοι είμαστε τέλειοι;

Οι οικονομικοί λαθρομετανάστες αυξάνονται και πληθύνονται. Σίγουρα όταν δεν έχεις να φας, θα αναγκαστείς να κλέψεις, αν βλέπεις τον άλλο να ζει στην χλίδα θα τον ληστέψεις.
Αλλοίμονο, δεν το κάνουν όλοι, το κάνουν ένας-δυό τώρα, αύριο όμως θα γίνουν περισσότεροι, όσο η μεσαία τάξη τείνει να εκλείψει και οδηγούμαστε πάλι σε πατρικίους και πληβείους, το έγκλημα θα αυξάνεται και πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό.

Anonymous said...

Pensierix,
Συμφωνώ γι'αυτό που λες, μόνο που εγώ πιστεύω πως αυτό που συμβαίνει τώρα δεν είναι "επανάσταση"...δεν ξεκινά από καμμία επαναστατική=καινούρια ιδεολογία αλλα στηρίζεται σε έναν αβουλο μιμητισμό της ψυχολογικά τραυματισμένης γεννιάς του πολυτεχνείου. Ύπνος δλδ.
Το να πληρώσουν την οργή σου τα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα της ελλ.κοινωνίας για μένα είναι πολύ άδικο.

Υπάρχουν παιδιά που σκέφτονται επαναστατικά και δρουν, μόνο αυτοί δεν ακούγονται, ούτε τους προβάλουν στα κανάλια...

pensierix said...

Rallou

Στο μόνο που διαφωνούμε είναι ότι η νέα γενιά ΔΕΝ είναι οι βάνδαλοι που καπηλεύτηκαν την δολοφονία ενός παιδιού. Τα εν λόγω υποκείμενα, γνωρίζοντας ότι η αστυνομία μέχρι ενός σημείου δεν θα επέμβει αφού είχε λερωμένη τη φωλιά της και βλέποντας την κυβέρνηση αμήχανη να παρακολουθεί τα γεγονότα, ήταν ελεύθερα να δράσουν ανενόχλητα. Τα θλιβερά αυτά γεγονότα επισκίασαν τις πορείες διαμαρτυρίας των μαθητών, φοιτητών σε ΟΛΗ την Ελλάδα. Το ότι είδα μαθητές αγανακτησμένους στο δρόμο (κι ας πέταξαν και κάνα πορτοκάλι, καμια πέτρα στα ΜΑΤ) για μένα ήταν εξαιρετικά υγιές.

pensierix said...

Νομίζω ότι αξίζει να ρίξετε και μια ματιά (όσοι δεν το γνωρίζετε) στο site εναλλακτικής ενημέρωσης και άποψης του Στέλιου Κούλογλου:
www.tvxs.gr

Και μία εκ των φωτογραφιών για την οποία η ελληνική αστυνομία οφείλει να δώσει απαντήσεις:

http://www.tvxs.gr/v1331

Locus Publicus said...

Αγαπητέ μου kossak ευχαριστώ για το άρθρο σου. Τον κ. Μανδραβέλη τον εκτιμώ πολύ.
Ο εξοστρακισμός του λογικού έχει τις δικές του δυναμικές. Ακουσα,(δεν ξέρω αν είναι αλήθεια), οτι ο αστυνόμος του περιστατικού, ήταν απεσπασμένος στα Εξάρχεια για πάνω απο 6 χρόνια! Αντιλαμβάνεστε τί σημαίνει αυτό πρακτικά. Ο άνθρωπος αυτός ήταν ψυχολογικά καμμένος. Λογικό είναι, στα τόσα χρόνια να ξέρει τους πάντες, να έχει κάνει δεκάδες εχθρούς, χώρια οι τσαμπουκάδες, τα λόγια, οι απειλές. Εχω ζήσει τα γκέτο της Αμερικής απο την καλή τους και την ανάποδη, τα Εξάρχεια είναι παρθεναγωγείο μπροστά τους, και έχω δεί αστυνομικούς να καίγονται στους έξι μήνες. Αν η αστυνομία είχε επαγγελματοποιηθεί στις δομές της, αυτό το άτομο θα είχε τη δυνατότητα να πάρει μια μετάθεση κάπου και να ηρεμήσει.

---------------------------
Εκπλήτομαι Βασικέ απο το μέγεθος της αναισθησίας αυτής της κυβέρνησης. Εγώ, που αρχικά την υποστήριξα. Ακούω απίθανες δηλώσεις στην τηλεόραση, χωρίς σκέψη, χωρίς ειρμό, χωρίς υπευθυνότητα. Είδα μια δήλωση του Παυλόπουλου να λέει πως η κυβέρνηση προστατεύει την ποιότητα δημοκρατίας που δημιούργησε. Κατόπιν έφυγε χωρίς να πάρει ερωτήσεις.

------------------------------
Μαρκο Τ καλωσήρθες. Συμφωνώ απόλυτα με τα λεγόμενά σου. Είμαστε σαφέστατα μπερδεμένοι και ιδεολογικώς ασυνεπέστατοι. Εχουμε καλλιεργήσει τον λαικισμό για χρόνια (κάτω οι επιχειρήσεις, κάτω η Αστυνομία, κάτω η Ευρώπη), και τώρα που δίνουμε το τέστ για την ποιότητα του συστήματος που προτιμούμε, αποτυγχάνουμε. Οταν περάσει ο κουρνιαχτός, πιστεύω, για πρώτη φορά στην σύγχρονη Ιστορία μας, θα αντικρύσουμε την πραγματικότητα.

------------------------------
Αγαπητή μου athinovio, είμαστε ελεύθεροι να επιλέξουμε τί νόμους και τι σύστημα θέλουμε. Δεν επιχειρηματολογώ υπέρ ή κατά των όπλων, δεν παίρνω θέση. Τι θα πώ όμως στον μαγαζάτορα, το γείτονά μου που του κάψαν την περιουσία; Γιατί θα του αρνηθώ να μείνει στο μαγαζί του (νόμιμα) για να το υπερασπιστεί;

Πολλά νομίζω δεν έχουμε ακόμα συζητήσει σαν κοινωνία. Δεν μας αδικώ. Μέχρι σήμερα, η βία ήταν για μάς μια μακρινή εξωτική εμπειρία άλλων λαών, αλλων ανθρώπων. Μετα τα σημερινά επεισόδια πιστεύω πως το θέμα της νόμιμης αυτοάμυνας θα βγεί στην επιφάνεια.

------------------
ΦίλεDormammu
Ο φόβος και η ασφάλεια, νομίζω αξιολογούνται ατομικά. Και εγώ που ζώ στην Αμερική, αισθάνομαι ασφαλέστατος. Και την Ελλάδα, την θεωρώ ασφαλή χώρα, ασφαλέστερη. Τα δύο μεγέθη δεν συγκρίνονται. Το θέμα της αυτοάμυνας θίγω. Και τώρα που η βία αρχίζει και χτυπάει την πόρτα της Ελλάδας, το θέμα της προστασίας είναι θέμα δημοκρατίας. Ας το απορρίψουμε, αλλά να το αποφύγουμε πλέον δεν μπορούμε. Σήμερα βλέπουμε πως όπως το ΛΑ μπορεί να γίνει κόλαση, έτσι και η Αθήνα.

--------------------------
Ευχαριστώ φίλε Pensierix για την επισήμανση περι Ιταλίας. Ανέφερα την Ιταλία σαν παράδειγμα, γιατί είναι μια μεσογειακή χώρα, και το θέμα χτυπάει καλύτερα στ' αυτιά του έλληνα συνομιλητή μου (αντί ας πούμε της μακρινής Αμερικής). Η σημερινή Αθήνα όμως, αποδεικνύει πως το θέμα είναι σημαντικό, και δεν είναι μόνον θέμα των ρατσιστών και ακροδεξιών, είναι καθαρά θέμα κοινωνικό. Στέκομαι μπροστά στο κράτος, παραθέτω τα επιχειρήματά μου, και ζητώ νόμιμο όπλο για να προστατεύσω τη ζωή μου και το ακριβό μαγαζί μου επι της Πανεπιστημίου. Περιμένω τα επιχειρήματα του κράτους.

Το έγκλημα στην Αμερική είναι εξαιρετικά πολύπλοκο, εντούτοις θα μείνω με την παραπάνω επισήμανση, πως η ασφάλεια αξιολογείται ατομικά. Στη πόλη που μένω χρόνια (που ξέρω τα γκέτο της καλά), αισθάνομαι όντως πολύ ασφαλής.

--------------------------
Αγαπητή μου Rallou, κάνω πιο πάνω μερικά σχόλια για το θέμα της ασφάλειας στην Αμερική. Η Αμερική έχει βέβαια πολλές περιοχές υποβαθμισμένες, και εκει υπάρχει υπερέξαρση ναρκωτικών, εγκλήματος, κλπ. Εχω βιώσει πολύ καλά αυτή την πλευρά, και τώρα ζώ στην άλλη, και αισθάνομαι όπως και σύ πολύ άνετα.

Ποιός θα κυβερνήσει την Ελλάδα? ΛΑΟΣ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν (κατα μένα) απλά για να έχουν μια εκλογική βάση, και δεν θα συνασπιστούν μάλλον με κανέναν. Μένει το ΠΑΣΟΚ και ο Γιωργάκης. Προσωπικά δεν νομίζω πως αυτό το κόμμα είναι σε θέση να κυβερνήσει ούτε εξοχική ταβέρνα. Και καθότι ο Καταλληλότερος μάλλον δεν μπορεί και θα φύγει, μπαίνουμε σε αδιέξοδο. Γι' αυτό κανένας δεν ζητάει εκλογές. Εν ολίγοις, νομίζω πως έχουμε απολύτως βραχυκυκλωθεί.

---------------------
Ανώνυμε το είδα. Λογικά αυτά που λέει. Οποιος έχει κάποια λογική, θεωρητικολογεί πάνω σε μια βάση δυναμικών και επεκτείνει τα πιθανά αποτελέσματα. Δεν διαφωνώ.

------------------------------
Αγαπητέ μου giant , χαίρομαι που μου έγραψες αυτό το σχόλιο. Τη δήλωση Μαρκάκη τη μαθαίνω απο σένα, και την πετάω στον κάλαθο των αχρήστων. Δηλαδή οι μετανάστες πήγαν να κάψουν την Εθνική Βιβλιοθήκη? Τι άλλο θα ακούσουμε.

Συμφωνώ με τα υπόλοιπα. Η αστυνομία φοβάται νέο επεισόδιο, και οι δυναμικες σταδιακά οδήγησαν στον όχλο και το πλιάτσικο. Η φτώχεια, η κοινωνική περιθωριοποίηση, αλλά και η έλλειψη μόρφωσης, αξιών, η αλητεία.

Οταν κοπάσει ο κουρνιαχτός, ελπίζω να σταματήσει αυτή η λαικίστικη απαξίωση της αστυνομίας, και να διαπιστώσουμε πως σαν αστικό σύγχρονο κράτος, χρειαζόμαστε σύμβολα, επιχειρήσεις και προστασία.

squarelogic said...

Η τραγωδία μας Λοκους(όπως δέχεσαι και συ στο σχολιο) είναι ποιοί περιμένουν ν'ανέβουν εφόσον πέσει ο Καραμανλής...

"Προσωπικά δεν νομίζω πως αυτό το κόμμα είναι σε θέση να κυβερνήσει ούτε εξοχική ταβέρνα"

..όπως ορθά διαπιστώνεις.
Κι όμως,ζητά εκλογές,σε μια περίοδο όπου λογικά,θα έπρεπε να λέει 'απελθέτω απ'εμου το ποτήριο τούτο"(βλ.διεθνή Οικονομική συγκυρία).
Κι επειδή δεν είναι ο Χαρρυ Πόττερ,το λογικό συμπέρασμα είναι οτι θέλουν να κυβερνήσουν για να φάνε οτι απόμεινε...είναι προφανές, οτι στο βαθμό που η αναρχία των ημερών εκτονώνει την οργή για τον κοινωνικό αποκλεισμό των νέων,το μήνυμα δεν έχει φθάσει στους πράσινους μανδαρίνους.
Όσο για την παθητική στάση της Κυβέρνησης την βρίσκω αναμενόμενη :
1.η κοινωνία δεν ήταν καθόλου έτοιμη να χωνέψει και άλλα θύματα
2.η διακριτικη στάση της αστυνομίας στο πλιάτσικο εξασφαλίζει οτι οι ίδιοι που δικαιως την έβριζαν το περσμένο Σ/Κ θα παρακαλάνε για επέμβαση του... στρατού το επόμενο!
3.βολεύει,γιατί αποσπάστηκε η προσοχή από θέματα τζίζ
4. και πιθανόν,η ανεύθυνη δημαγωγία Γιωργάκη-Αλαβάνου,μακροπρόθεσμα τους εκθέτει στα ματια των φιλησυχων-εφησυχασμένων.

όπως έγραψα και στην Αθηνόβιο,η κυβέρνηση δεν διαχειρίζεται την κρίση,αλλά την εικόνα της κρίσης,την αντανάκλασή της επάνω της...Κι αυτό κάνει τεράστια διαφορά στην ιεράρχηση των προτεραιοτήτων.

όπως και νάχει,αν στείλεις τον γιο σου Ελλάδα,θα είναι ασφαλέστερος
γενικά,απ'οτι στο Αμέρικα...

doctor said...

Ποιος εξοργίζει την ελληνική κοινωνία;

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=966454&lngDtrID=244


Ποιοι μας κάνουν να θεωρούμε ότι ΔΕΝ ζούμε σε κράτος δικαίου;

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntit...mp;lngDtrID=244

Εντάξει, εμείς, ξέρουμε να διαχειριστούμε αυτή την αηδία, αυτή την θεόπικρη γεύση, αυτή την αδικία, αυτή τη διαφθορά, τα σκάνδαλα και τον προκλητικό πλουτισμό του κάθε λαμόγιου.

Μην περιμένετε όμως το ίδιο από έναν δεκαεξάρη που το αίμα του κοχλάζει.
"Είμαι δεκαεξάρης, σας γαμώ τα Λύκεια" τραγουδούσε ο Σαββόπουλος...

Yosemite Sam said...

Locus αυτό το σύστημα του ψηφίστε μία φορά στα 4 χρόνια και μετά παρατηρήστε τα συμβαίνοντα χωρίς δυνατότητα παρέμβασης έχει φάει τα ψωμιά του.

Ενας ψοφοδεής πρωθυπουργός και μία ψοφοδεής κυβέρνηση που έχει απέναντι της πολλά και ισχυρά συμφέροντα δεν είναι σε θέση να λύσει προβλήματα. Απλή διαχείριση κάνουν για να περνάει ο καιρός.

Το πράγμα αναγκαστικά θα πρέπει να μεταφερθεί σε θεσμούς όπου οι κοινωνίες θα καλούνται να αποφασίζουν μέσω on line δημοψηφισμάτων για τα μεγάλα και σημαντικά.

Η τεχνολογία υπάρχει, η υλοποίησή της είναι εύκολη και το μόνο που μένει είναι να αποφασίσουν οι κοινωνίες να κινηθούν προς την άμεση δημοκρατία.

Οι απόψεις θα ομαδοποιούνται,οι εκφραστές τους θα έχουν όλο το χρόνο να τις προπαγανδίσουν και στο τέλος η κοινωνία θα αποφασίζει. Καιρός να επιστρέψουμε στην εκκλησία του δήμου.

Unknown said...

Νομίζω ότι ο κ. Καραμανλής έχασε την ευκαιρεία της επανακάμψεως που απλόχερα του έδωσαν οι εμπρηστές και οι κουκουλοφόροι. Έρριξε βορά στους διαδηλωτές την αστυνομία και τις πόλεις αφού ενημέρωσε το Πανελλήνιο ότι η στυνομία θα τηρήσει στάση αμυντική.. Θα αντιδράσει δηλ. μόνον όταν κινδυνεύει.. Τα κτίρια (δημόσια και ιδιωτικά) και τα εμπορεύματα δεν αποτελούν προστατευτέα αγαθά..
Δεν πήρε μάθημα από τον κ. Σαρκοζύ ο οποίος σε ανάλογη περίπτωση στην Γαλλία διέταξε την Αστυνομία να επιβάλλει τον νόμο και την τάξη και έτσι κέρδισε με άνεση τις εκλόγές..

Locus Publicus said...

Φίλε squarelogic, το δικαίωμα της περιουσίας και προσωπικής ασφάλειας, είναι τόσο βασικό, τόσο θεμελιώδες. Οπως ο Αλέξης έπρεπε να ζήσει γιατί είχε δικαίωμα, έτσι και ο καθένας μας θέλει να ζήσει αξιοπρεπώς χωρίς να φοβάται πότε θα τον σκοτώσουν οι διάφοροι αντιεξουσιαστές.

Φυσικά και οι ίδιοι θα εκλιπαρήσουν αύριο για την προστασία της Αστυνομίας. Κανείς στην Ελλάδα δεν προστατεύει τον πολίτη. Απλά μέχρι σήμερα δεν είχαμε βιώσει βία. Ηταν η εμπειρία άλλων λαών. Τώρα, το τέρας μας χτύπησε την πόρτα.

Συμφωνώ για τα επικοινωνιακά. Ο Παυλόπουλος έπρεπε ήδη να έχει φύγει. Το Βατοπέδι, δεν έχει μέλλον. Δεν είναι η κρίση που θα το πνίξει μόνον. Κανείς δεν ήθελε να μιλήσει στην Εξεταστική. Ολοι μασάνε τα λόγια τους.

-----------------------------
Το θυμό και την αγανάκτηση του κόσμου την καταλαβαίνω doctor. Αλλά αυτή η τρομοκρατία και η καταστροφή, ειναι απαράδεκτη για οργανωμένο κράτος. Ξεσκεπάστηκε το κουτί της πανδώρας και ξεβράζει τραμπούκους. Για πιά ασφάλεια του πολίτη μιλάμε? Ομηροι 1000 τρομοκρατών, που το σύστημα εξέθρεψε. Μόνον η προσωπική ασφάλεια θα μετρήσει απο δώ και πέρα.

------------------------
Εν αρχή η μόρφωση και η καλλιέργεια φίλε yosemite. Η δημιουργία συλλογικής ηθικής. Που δεν την έχουμε ακόμα. Ενα μεγάλο ποσοστό των ελλήνων, διαφωνεί και παλεύει ιδεολογικά κατά όλου του κόσμου. Τριάντα χρόνια μας πήρε να φτιάξουμε αυτό το στρατό των κάφρων που καίει περιουσίες. Το ελληνικό κατεστημένο, δεν επιθυμεί ούτε δημοψηφίσματα, ούτε online καταστάσεις. Αλλά τα πράγματα θα καλλιτερεύσουν και πρός αυτή την κατεύθυνση, γιατί ό,τι και να κάνουμε ο κόσμος είναι ανοιχτός, και θα παραμείνει ανοιχτός.


----------------------------
Συμφωνώ κύριε Βαρδάκα. Οι πρώτες ώρες της κρίσης είναι οι πιο σημαντικές. Εδραιώνουν τις δυναμικες και τις αξιολογήσεις των αντιπάλων. Τούτος έκανε τρείς μέρες να φανεί.

Στην αρχή της κρίσης, έπρεπε να απομονώσουν τα δύο διαφορετικά πράγματα (1)την οργή του λαού για το θάνατο του Άλέξη, και (2)τους κουκουλοφόρους και τις επιδιώξεις του. Οι πρώτοι δεν είναι επικίνδυνοι. Θα διαμαρτηθούν, θα παρελάσουν, θα εκτονωθούν. Είναι οι πολλοί. Οι άλλοι είναι επικίνδυνοι. Αλλά είναι λίγοι. Πολλοί λίγοι. Τους χτυπάς λοιπόν πολυ δυνατά, αμέσως. Μετά απο τρείς μέρες απραξίας όμως, ο όχλος μεγαλώνει, πάει ο καθένας να κλέψει το σπασμένο μαγαζί.

Αυτά είναι σενάρια για τα υπουργεία εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης. Αν δεν ασχολούνται με αυτά, τότε να πάνε σπίτι τους. Εμείς θα πάρουμε τα όπλα.

Unknown said...

Locus publicus
Αληθεύει άραγε η πληροφορία ότι στην Καλιφόρνια οι δυνάμεις της τάξεως έχουν το δικαίωμα, μετά από προειδοποίηση, να πυροβολούν εκείνους που λεηλατούν;

Locus Publicus said...

Κύριε Βαρδάκα επ αυτού θα σας απαντήσω στο επόμενο πόστ. Δεν είναι ακριβώς ΝΑΙ η ΟΧΙ.

Locus Publicus said...

Κύριε Βαρδάκα επ αυτού θα σας απαντήσω στο επόμενο πόστ. Δεν είναι ακριβώς ΝΑΙ η ΟΧΙ.