Tuesday, January 13, 2009

Το Χαβαλόδραμα

Στη θολούρα της πολιτειακής και αξιακής μας παρακμής, με όλα τα στοιχεία της αλητείας εν δράσει, χωρίς ηγεσία και όραμα, χωρίς πολιτικό λόγο στη λαϊκή μας βάση, χωρίς ηθική στη συλλογική μας λογική, χωρίς αγάπη προς τις επιχειρήσεις μας, τα σχολεία μας, χωρίς σεβασμό στους θεσμούς της κοινωνίας μας, χωρίς επιθυμία (μεγάλης μερίδας του κόσμου) να παραμείνουμε μια αστική κοινωνία με σεβασμό στους νόμους, δεκαετίες ολόκληρες έρμαια λαικισμών, εθνικών μύθων και συνομωσιών, οι θάνατοι των παιδιών μας, του Αλέξη, του Διαμαντή, και όλων όσων θα ακολουθήσουν, θα παραμείνουν για πολλούς, αφορμές για θεωρίες επι θεωριών, με σκοπό την αυτοικανοποίηση της πολιτικής τους συναισθηματικής τοποθέτησης και των όσων φαντασιώνονται.

Καθώς η παρακμή μας μπαίνει πλέον στο τελευταίο της στάδιο, εκείνο της ένοπλης βίας, η καινούργια μόδα των απαγωγών, δεν πρέπει βέβαια να προκαλεί έκπληξη. Θα ακολουθήσουν και άλλα πολλά. Στις ανεπτυγμένες παρακμιακά χώρες (Βενεζουέλα, Κολομβία, Μεξικό), η αστυνομία πλέον δεν παίζει κανέναν κοινωνικό ρόλο, τα ΜΜΕ είναι αγορασμένα, οι κοινωνικές τάξεις είναι εντελώς χωρισμένες, και η προστασία ειναι καθαρά ιδιωτική υπόθεση. Είναι θέμα χρόνου.

Για τον κ. Παναγόπουλο δεν ξέρω πολλά πράγματα, γνωρίζω όμως πως αν ζούσε στη Δυτική Ευρώπη, τον Καναδά ή την Αμερική, θα αποτελούσε ένα άξιο πρότυπο επιχειρηματία, ένα είδος ανθρώπου με γνώσεις άξιες μεταφοράς και μίμησης, συνομιλητής πολιτικών, επιχειρηματιών, συγγραφέων και δημοσιογράφων. Αλλά όχι στον Ελλαδιστάν. Εδώ επικρατούν άλλες απόψεις, τύπου Ψαριανού και ΣΥΡΙΖΑ. Για τρομοκρατία βέβαια ούτε λόγος, η ελαστικότητα πάει και έρχεται, το Ασυλο παραμένει ακλόνητο, οι λογικές φωνές αγνοούνται.

Με τί κοινωνική υποστήριξη περιμένουμε την Ελληνική Αστυνομία να είναι αποτελεσματική; Με τί συλλογικό υποσυνείδητο; Αν ψάχνετε για τα πρότυπα που πασάρονται στο συλλογικό υποσυνείδητο του έλληνα, δεν χρειάζεται να πάτε μακριά, είναι δίπλα μας, με πλήρη λαϊκή και κοινωνική υποστήριξη. Πάντα υπο τον λαϊκό μανδύα του άπλετου χαβαλέ.

Πιθανά μελλοντικά κρούσματα; Μια επίθεση εναντίον του Πρωθυπουργού (ο οποίος φυλάσσεται ερασιτεχνικά), μιά ένοπλη επίθεση κατά του Κοινοβουλίου (με ομήρους - έχουν γίνει και αλλού), απαγωγές πολιτικών, και φυσικά ανήλικων παιδιών. Το μέλλον είναι δικό μας. Και κανείς δεν βιάζεται...

10 comments:

Yosemite Sam said...

Καλά βρε locus μετά τις υπέροχες φωτογραφίες, μας έβαλες την αηδιαστική φάτσα του νικολουτσόπουλου;

Αυτός ο τύπος γυρνούσε με την τσέκου τα κανάλια για να πουλήσουν το dvd με το ζαχόπουλο και όταν ήρθε η ώρα να τον μπουζουριάσουν χώθηκε στο νοσοκομείο με συμπτώματα..αυτοκτονικού ιδεασμού.Του έδιναν εξιτήριο και δεν δεχόταν να το παραλάβει γιατί απέξω τον περίμενε η κλούβα για την ψειρού.

Και μετά του πέρασε ο αυτοκτονικός ιδεασμός και αποφάσισε να βγάλει βιβλίο για να τα κονομήσει.

Εχω δει κι εχω δει, αλλά τέτοια εμετική εξαργύρωση αυτοκτονικού ιδεασμού πρώτη φορά.

Unknown said...

Όπως φαίνεται η Κυβέρνηση του κ. Κ. Καραμανλή θα απέλθει!!
Το πολιτικό εκκρεμές (καλώς ή κακώς) μετακινείται..
Αφού όμως πρόκειται η Κυβέρνηση να απέλθει καλλίτερα δεν είναι να απέλθει εν δόξη και τιμή;
Με κατάργηση των ασύλων (Πανεπιστημιακού, Ζωνιανών, Ζεφυρίου, Εξαρχείων κλπ).
Με επιβολή του Νόμου.
Με την Αστυνομία να αφεθεί (όπως όλες οι Αστυνομίες στον πολιτισμένο κόσμο) να κάνει ψύχραιμα και αποτελεσματικά την αποστολή της προστατεύοντας την περιουσία και την ζωή των πολιτών καθώς και την έννοια της Πολιτειακής Αρχής.

Anonymous said...

Για τρανταχτά γέλια και για γοερρά κλάμματα...η υπόθεση.
Αυτό τον τύπο, τον Νικολ/λο τον πέτυχα τυχαία στην τηλεόραση μόλις έβγαινε από τον κορυδαλλό, να τραγουδάει στους δημοσιογράφους το "φευγω και αφήνω πίσω μου συντρίμια", με μικρόφωνο κλπ...Είχα μείνει με το στόμα ανοιχτό, δεν ήξερα πως ν'αντιδράσω...

Σκεφτόμουν σήμερα το Μεξικό, δίπλα μας είναι και δεν πηγαίνουμε πια λόγω τρομερής εγκληματικότητας...5000 νεκροί φέτος, 5000!!!!! και η αστυνομία εντελλώς αδύναμη να χειριστεί την κατάσταση...

Στην Ελλάδα κανείς δεν συνειδητοποιεί πως παίζουμε με την φωτιά...

Odysseas said...

Αναρωτιόμουνα πόσο πιο χαμηλά μπορούμε να φτάσουμε πια. Και δίνεις μια απάντηση που δυστυχώς δεν είναι ούτε παράλογη ούτε απίθανη...

Locus Publicus said...

Ο επίλογος βέβαια ειναι μια ακόμα "λαϊκή νίκη" Yosemite Sam, κατά του μισητού συστήματος. Μαζί με τόσους άλλους, η "κοινωνία" φταίει για όλα. Ή έννοια της προσωπικής ευθύνης είναι ανύπαρκτη.

-----------------------
Ελπίζω τα ίδια κ. Βαρδάκα. Αλλά και πάλι, ακούω ανακοινώσεις για "διαλόγους" απο μηδενική βάση, και λαϊκόστροφες πολιτικές. Ολες οι υποσχέσεις στα σκουπίδια.

-----------------------
Ενας ακόμα "λαϊκός ήρωας" Ραλλού μου. Οπως τόσοι και τόσοι που μονοπωλούν την επικαιρότητα και την προσοχή μας. Θα προτιμούσα να έβλεπα επιστήμονες και επιχειρηματίες ως πρότυπα. Ακόμα περιμένω τον Θέμο να πάει φυλακή..

Το Μεξικό βουλιάζει. Το εμπόριο ναρκωτικών το διέλυσε. Τις ευχές μου απο την Ανατολική ακτή. Αύριο αναμένουμε θερμοκρασίες -7 F!

----------------------
Φίλε Οδυσσέα, δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος. Οχι γιατί υπάρχει παρακμή, αλλά γιατί η αντίδραση στην παρακμή είναι τόσο λαικίζουσα, που χειροτερεύει τα πράγματα. Οι περιπτώσεις της Κολομβίας, Βενεζουέλας, Μεξικού, Περού και Βραζιλίας αξίζουν μια προσεκτική ανάλυση. Δεν έχουμε βέβαια την ίδια ιστορική πορεία, αλλά τα πιθανά σενάρια είναι κατα τη γνώμη μου ανοικτά. Είδα πρίν απο μερικές ημέρες, μια φωτογραφία του κ. Καραμανλή να οδηγάει προσωπικά ένα αυτοκίνητο με συνοδηγό τον κ. Παπούλια. Αυτό ειναι απαράδεκτο και επικίνδυνο.

glam said...

Φοβάμαι ότι έχεις δίκιο.

Μόνη ελπίδα, να λειτουργήσει, έστω και στο "παραπέντε", το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, κατά καιρούς μας έχει "σώσει" αλλά όχι πάντα......

mtryfo said...

Μακάρι να σε διάβαζαν πολλοι και φυσικά αυτοί που έπρεπε... ίσως να βάζαμε μυαλό και να γλυτώναμε τον κατήφορο που πήραμε!

Locus Publicus said...

Θάναι δύσκολοι οι μελλοντικοί χρόνοι καλέ μου glam.
Ο Θεός να βάλει το χέρι του...

----------------------

Ισως βέβαια, κάτι να μας αφυπνίσει Μαρία μου. Ελπίζω να μην είναι τα Ελληνοτουρκικά. Τις ευχές μου.

Anonymous said...

Loc,
έτσι για να σε κάνω να ζηλέψεις...εδώ και 3-4 μέρες η θερμοκρασία στο Σαν Ντιέγκο έχει φτάσει στους 80 F!!! Με το μαγιό στην παραλία δλδ...
Παράδεισος!

Locus Publicus said...

Ασε Ραλλού, μεγάλο κάρο... Για Καλιφόρνια το συζητάω ήδη σε οικογενειακό επίπεδο.