Sunday, February 22, 2009

Lethal καταστάσεις

Ομορφα και συνετά μίλησε ο Αμερικανός Πρεσβευτής στην ελληνική τηλεόραση για την βομβιστική ενέργεια στην Κηφισιά και την Τρομοκρατία γενικότερα. Και μέσα στην σύντομη δήλωσή του προς τα ελληνικά ΜΜΕ, μίλησε μάλλον γενικά για το πρόβλημα της τρομοκρατίας, την ανάγκη προστασίας των πολιτών, και τόνισε πως η Αμερική ειναι έτοιμη να συνεργαστεί με την Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα.

Εξοχα. Δεν μας έβρισε ο κ. Πρέσβης, δεν μας κατηγόρησε ότι υποθάλπτουμε την τρομοκρατία. Δεν αναφέρθηκε στην ελληνική μας ιδιαιτερότητα, το "Ασυλο", ούτε και είπε πως στο Πολυτεχνείο μας "τα παιδιά", έφτιαχναν βόμβες μολότωφ. Κουβέντα για "τα Δεκεμβριανά", την ανοχή για τις καταστροφές περιουσιών, τους κουκουλοφόρους. Καμμία κακή δήλωση για την Ελληνική Αστυνομία που ήταν θεατής λεηλασιών για τρείς ολόκληρες μέρες. Χαμηλοί οι τόνοι (απο παλιότερα) για την επίθεση στην Πρεσβεία αλλά και την πρόσφατη, στην κατοικία του. Απλά, είπε ο άνθρωπος πως αυτά τα προβλήματα, "τα αντιμέτωπίζουμε όλοι μας". Ηταν μια αγνή δήλωση, φιλική, σε χαμηλό τόνο. Και έτεινε χείραν βοηθείας.

Μόνον που μερικές στιγμές αργότερα, για όσους πρόσεξαν, ειπώθηκε και κάτι άλλο. Πως το θέμα της τρομοκρατίας, που απασχολεί αρκετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, "θα προστεθεί και στην αντζέντα συζητήσεων της κας Χίλαρυ Κλίντον με την κα Μπακογιάννη". Τι μου λέτε! Θα μπεί στην "αντζέντα των συζητήσεων"! Μάλιστα φίλοι μου, αυτό ακριβώς. Και ξέρετε τι σημαίνει αυτό;

Οτι μέσα στο διαπραγματευτικό πακέτο που θα φέρει η Ελλάδα στην Αμερική, μέσα στα Ελληνοτουρκικά, τα Μακεδονικά, τα Βαλκανικά, την Υφαλοκρυπίδα, και στα όσα άλλα μύρια διαπραγματευόμαστε, θα μπεί και η ρουκέτα προς την Αμερικανική Πρεσβεία, "τα Δεκεμβριανά", τα γκαζάκια εναντίον αμερικανικών και άλλων στόχων στην Ελλάδα, το κλείσιμο των δρόμων και του αεροδρομίου μας (που εμποδίζει τις εμπορικές σχέσεις και υποδηλώνει οχλοκρατία), ο ψυχασθενής αστυνομικός που φύλαγε τον Πρέσβη και πυροβόλησε τον συνάδελφό του, το νέο κύμα των απαγωγών, οι πάμπολες επιθέσεις κουκουλοφόρων κατά ακαδημαϊκών, δημοσιογράφων και πολιτών, οι συνεχιζόμενες καταστροφές περιουσιών και πανεπιστημίων, η ανοχή και αναξιοπιστία της Ελληνικής Πολιτείας να προστατεύσει ζωές και περιουσίες, η εκπαίδευση τρομοκρατών με χημικά μολότωφ μέσα στο Πολυτεχνείο. Και βέβαια, η τελευταία επίθεση στην Κηφισιά.

Και εκεί, ανάμεσα στον καφέ και τα γλυκίσματα, στην όμορφη ατμόσφαιρα της Ουάσινγκτον, ανάμεσα στα χαριτολογήματα, τα επίσημα γεύματα και την προσεκτικά καμουφλαρισμένη γλώσσα της διπλωματίας, ο νέος Πρόεδρος κ. Ομπάμα και η κυρία Χίλαρυ που τον εκπροσωπεί, ανοιχτοί σε διάφορες παραλλαγές της παλιάς ρήσης του Theodore Roosevelt, "Speak softly and carry a big stick", θα τακτοποιήσουν μέσα σε λίγες ώρες, όλα τα διπλωματικά τους τερτίπια με την αναρχική, λαϊκίζουσα και δυσλειτουργική χώρα των Βαλκανίων. Η οποία, οχι μόνον δεν έχει κάνει τίποτα, χρόνια τώρα, για την τρομοκρατία, αλλά έχει σπαταλήσει και τεράστια λαϊκιστική ενέργεια για να την καθιερώσει στο συλλογικό υποσυνείδητο πολλών πολιτών της ως ένα είδος απολύτως αποδεκτής συμπεριφοράς, στο οποίο κάποια παιδιά των γραφικών Εξαρχείων, αγανακτισμένα που ο μπαμπάς τους έπεσε θύμα της Παγκοσμιοποίησης, πετούν εννίοτε και κανα γκαζάκι, κάτι σαν το ρύζι στους γάμους, μέσα σε ενα φεστιβαλικό περιβάλλον κοινωνικού χαβαλέ και ανομίας στο οποίο κάθε πολίτης πρέπει απαραίτητα να συναινεί.

Κανένα αμερικανικό πλήθος δεν θα κάνει διαδήλωση προς την ελληνική πρεσβεία, κανείς δεν θα αναφωνήσει «Τρομοκράτες των Βαλκανίων», καμμιά ελληνική σημαία δεν θα καεί. Τα αμερικανικά ΜΜΕ θα αγνοήσουν παντελώς (ως συνήθως), την επίσκεψη της κας Μπακογιάννη (όπως αδιαφορούν και για όλους πλήν Κινέζων, Ιαπώνων, Ρώσων, Γάλλων, Αγγλων και Γερμανών), και κανείς αμερικανός δεν θα μάθει ποτέ κατα πού πέφτει το αναρχικό νεοελληνικό κράτος της οχλοκρατίας. Οι διαφορές θα μετατραπούν σε διπλωματικές χάρες, υψηλής ποιότητας ραφιναρισμένο επικοινωνιακό τουμπεκί, και ανακοινώσεις για αλληλοθαυμασμό, συνεργασία, και αλληλοβοήθεια.

Διότι έτσι είναι η Διπλωματία. Πετάς στο τραπέζι όσα πιο πολλά μπορείς, και αρχίζεις να μιλάς. Καθ’ οδόν, αφαιρείς επιλεκτικά όσα διαπραγματεύεσαι εκ του ασφαλούς, και κρατάς μόνον εκείνα που πραγματικά σε νοιάζουν. Στο τέλος, ανταλλάσσεις εκείνα που δεν σε ενδιαφέρουν (αλλά που ο αντίπαλος νοιάζεται πολύ), με αυτά που πραγματικά θέλεις. Ανταλλάσσεις ετσι τους χαμηλούς τόνους για τις ρουκέτες και τις μολότωφ των Πανεπιστημίων, με γεωπολιτικά ανταλλάγματα στα Βαλκάνια, στην Τουρκία, στο Αφγανιστάν. Προσφέρεις καλύτερες ταξιδιωτικές οδηγίες, πιθανώς και ελεύθερες βίζες, ως αντάλλαγμα για κάποιο πιθανό βέτο. Η πανάρχαια συνταγή (στην οποία ειδικεύεται άριστα και η Τουρκία), δουλεύει καλά. Υπόγεια. Και θα δουλεύει όσο υπάρχουν άνθρωποι.

-----------------------------------------------------
Στα καθ’ ημάς - Πετραδάκι πετραδάκι χτίζονται τα συλλογικά υποσυνείδητα μερίδων του πληθυσμού. Με τη συμμετοχή πολλών. Επαναλαμβάνοντας το ίδιο μήνυμα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Και με τρόπο πάντα έμμεσο.

15 comments:

kafeneio said...

καλημέρα από την Ελλάδα.
Πολύ καλό το αρθρο σου και πολύ καλή η προσέγγιση σου για την τρομοκρατία παγκόσμια και εγχώρια.
Ανοιξε ήδη η συζήτηση στην Ελλάδα για την στάση των Αμερικανών και τι εννοούν συνεργασία με την Ελλάδα

Φιλικά

Ο καφετζής

ria said...

τώρα θα δουν οι δημοσιογράφοι τι έκαναν τόσο καιρό που υποστήριζαν τα δεκεμβριανά!
βάλανε τα χέρια τους και βγάλανε τα μάτια της ελλάδος!

gerasimos said...

Ας μην ξεχνάμε ότι το 'στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα' αποτελεί αμιγώς ελληνικό ρητό...;-)

Γιάννης Καραμήτρος said...

Πριν από μερικά χρόνια είχα συναντήσει τον τότε Αμερικάνο πρέσβη στο αεροδρόμιο και δύο πράγματα μου έκαναν εντύπωση:
1ον περίμενε τις αποσκευές του μαζί με εμάς του "ανώνυμους" πολίτες
2ον Η ασφάλεια του (2 άνδρες) ήταν πολύ διακριτική

Όσον αφορά την τρομοκρατία απλώς να θυμίσω πως την δεκαετία του 80 η Ελλάδα ήταν συννόνυμο της. Ας είναι "καλά" η "φιλία" μας με τους Παλεστήνιους...

Eleftheria said...

Ετσι ακριβώς είναι φίλε Locus!

Από την θέση του ισχυρού οι ΗΠΑ θα χρησιμοποιήσουν την εν Ελλάδι τρομοκρατία όπως τους εξυπηρετεί.
Το αν τα γκαζακια και το αναρχο-μπάχαλο των Εξαρχείων- Πανεπιστημίων ωχριούν μπροστά στην τρομοκρατία που αυτοί υπέστησαν, δεν είναι κάτι που μπορεί κανείς να τους θυμήσει.Κι ας οδήγησαν με την συμπεριφορά τους (τοσο πριν όσο και μετά προκειμένου δήθεν να ελέγξουν την τρομοκρατία ) μιά χώρα σε πλήρη καταστροφή και έναν ολόκληρο πλανήτη σε κινδυνο.

Δυστυχώς όμως , τα λαικιστικά, όπως επισημαίνεις, οφέλη είναι πολλά για τους κοντόφθαλμους πολιτικούς μας.
Πως να καλύψουν αλλιώς τόσα χρόνια μεταπολιτευτικής ανικανότητας και διαφθοράς ?

Unknown said...

Φαίνεται ότι κάτι έχει αλλάξει..
Όταν βλέπουμε Πανεπιστημιακούς στις παρυφές του ΣΥΡΡΙΖΑ (από τους πρωτεργάτες του, δήθεν, "Πανεπιστημιακού" ασύλου) να δέχονται επιθέσεις από κουκουλοφόρους και άλλους μέχρι τώρα ένθερμους θιασώτες και διαπρύσιους κήρυκες του, δήθεν, "Πανεπιστημιακού" ασύλου (δείτε την σημερινή {22-2-2009} Καθημερινή)να "διαμαρτύρονται κοσμίως" για το "άσυλο" πράγματι κάτι έχει αλλάξει..

squarelogic said...

Καλά,η κατάσταση έχει αρχισει να ξεφεύγει τελείως εδώ...Μόλις σήμερα θα έμαθες οτι απέδρασε ξανά,με τον ίδιο ακριβώς τρόπο-με ελικόπτερο παρακαλώ!-ο διαβόητος Παλαιοκώστας!
Αν αυτό δεν συμβολίζει το πλήρες μπάχαλο που είναι αυτό το κράτος,την πλήρη ανικανότητα των μηχανισμών του,τότε δεν ξέρω τι το συμβολίζει...
Και-για να μην ξεχνιόμαστε-πολύ θάθελα να ξέρω το κόστος της συνολικής επιχείρησης για την σύλληψη του την προηγούμενη φορά που απέδρασε.Είμαι σίγουρος οτι θα ήταν τεράστιο,οπότε ίσως είναι καλύτερα να τον αφήσουν έξω,αφού όποτε θέλει φεύγει...
Με ποιους ν'ασχοληθεί κι ο Ομπάμα...

Anonymous said...

Άρα, από το πολύ καλό σου κείμενο αγαπητέ Locus Publicus, εξάγεται το εξής συμπέρασμα (το ίδιο συμπέρασμα στο οποίο έχω φτάσει και εγώ προσωπικά και χιλιάδες άλλοι σκεπτόμενοι άνθρωποι στον τόπο αυτό):
Ποιούς εξυπηρετεί τελικά η διάλυση της χώρας από το αριστερίστικο μπάχαλο και την αριστερίστικη βία;
Ποιούς εξυπηρετεί η διάλυση της δημόσίας εκπαίδευσης την οποία συνειδητά υπηρετεί ο Αλαβάνος, ο Τσίπρας, ο Απέκης και οι μπράβοι τους (συγγνώμη, οπαδοί τους ήθελα να πω);
Πότε μία χώρα είναι περισσότερο ικανή διαπραγματευτικά; Όταν δίνει την εικόνα συγκροτημένης χώρας ή όταν δίνει την εντύπωση μίας ευρωπαϊκής Σομαλίας;
Αυτός ο αυτισμός της ελληνικής άκρας αριστεράς έχει το δικαίωμα να κρατά όμηρο μία ολόκληρη χώρα;

Δεν διστάζω να το πω, γιατί κανείς δεν μπορεί να μου κολλήσει ταμπέλα ακροδεξιού:
Η δημοκρατική συντεταγμένη πολιτεία έχει το καθήκον αυτές τις έκνομες ομάδες ΝΑ ΤΙΣ ΤΣΑΚΙΣΕΙ ΜΕ ΕΞΑΝΤΛΗΣΗ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΟΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.
Να τελειώνουμε με την έκνομη κυριαρχία των ιδεοληπτικών γκρουπούσκουλων των Εξαρχείων και των "συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ", αρκετά τους λουστήκαμε!

Unknown said...

ΜάρκοΤ
" Η δημοκρατική συντεταγμένη πολιτεία έχει το καθήκον αυτές τις έκνομες ομάδες ΝΑ ΤΙΣ ΤΣΑΚΙΣΕΙ ΜΕ ΕΞΑΝΤΛΗΣΗ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΟΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ."
Ποιός θα το κάνει όταν όλοι από Καρατζαφέρη μέχρις Αλαβάνο μάχονται για τα ψηφουλάκια και έχουν θεοποιήσει το πολιτικό κόστος και τον λεγόμενο (όπως αυτοί τον εννοούν βεβαίως) κεντρώο χώρο;

Anonymous said...

@ Xρίστος Βαρδάκας: Ο Καρατζαφέρης απλά ψηφοθηρεί και λαϊκίζει, χωρίς να προσφέρει τίποτα το ουσιαστικό, ούτε ο ίδιος ούτε το κόμμα του. Θέλει βέβαια να αποφύγει να χαρακτηριστεί το κόμμα του ως κόμμα της άκρας δεξιάς (υπάρχουν φυσικά εντός και στοιχεία αμιγώς φασίζοντα).
Όμως, ο Αλαβάνος δεν είναι ίδια περίπτωση, δεν μάχεται για τον κεντρώο χώρο. Ψαρεύει στα θολά νερά του αντιεξουσιαστικού χώρου και χρησιμοποιεί διάφορα εξτρεμιστικά αριστερίστικα γκρουπούσκουλα ("συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ") προκειμένου να επιβάλει παντού ένα γενικευμένο μπάχαλο, που σε τελική ανάλυση, σωρευτικά, πλήττει ευθέως την εικόνα της χώρας μας. Κανείς δεν αμφιβάλει ότι ο φόνος Γρηγορόπουλου θα είχε πολύ μικρότερες συνέπειες αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πατρονάριζε ανοιχτά τις βιαιοπραγίες και τις λεηλασίες και αν ο Καραμανλής είχε αποφασίσει να ασκήσει τη νόμιμη εξουσία για την οποία εξελέγη. Ο συνδυασμός πολιτικής αλητείας (Αλαβάνου) και πολιτικής ατολμίας (Καραμανλής) παρήγαγαν ένα αποτέλεσμα του οποίου τις συνέπειες θα τις ζούμε για πολύ ακόμα.

Για μένα τα πράγματα είναι ξεκάθαρα ως προς τον ΣΥΡΙΖΑ: 1. Να καταγγελθεί η πολιτική του ως αναρχοφασιστική και αντιδημοκρατική από όλο τον κεντροδεξιό και σοσιαλδημοκρατικό πολιτικό κόσμο, 2. Να πάψει το ΠΑΣΟΚ να φλερτάρει μαζί του, αντίθετα να επιδιώξει την πλήρη απαξίωση και πολιτική απομόνωση Αλαβάνου-Τσίπρα. Με άλλα λόγια, να τεθεί το κόμμα αυτό σε διακομματική καραντίνα, εξαναγκάζοντας ενδεχομένως τους "ανανεωτικούς" να αποχωρήσουν ή να διαφοροποιηθούν με μεγαλύτερη σαφήνεια, 3. Να επεμβαίνει εισαγγελέας όποτε πολιτικοί του ΣΥΡΙΖΑ επικροτούν έμμεσα ή άμεσα πράξεις του κοινού ποινικού δικαίου ή παρεμποδίζουν τη σύλληψη καταζητουμένων (όπως είδαμε με τις δικηγορίνες του ΔΙΚΤΥΟΥ που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ που παρεμπόδιζαν τη σύλληψη ατόμων που τα καταδίωκε η αστυνομία).
Αλλά τα παραπάνω προϋποθέτουν πολιτική βούληση και συμφωνία από όλα τα κόμματα που πιστεύουν στην κοινοβουλευτική δημοκρατία.

Γιάννης Καραμήτρος said...

@Μάρκο Τ
Ο καρατζαφέρ είναι κλασσικός ακροδεξιός, άλλωστε είναι μια καραικατούρα του le pen...

Locus Publicus said...

Καφετζή καλωσήρθες. Ευχαριστώ. Προσωπικά δεν γνωρίζω πως ακριβώς θα βγούμε κερδισμένοι απο την κατάσταση που έχουμε δημιουργήσει στο εσωτερικό της κοινωνίας μας. Η κουλτούρα αλητείας που έχει δημιουργηθεί εδώ και πολλά χρόνια, έχει μετεξελιχθεί λογικά, σε μια μορφή βίας που εκτείνεται πλέον δικτυωτά πλέον σε όλη την κοινωνία μας. Ειναι ένα πρόβλημα εντελώς δικό μας, και πρέπει να το λύσουμε.

-------------------
Ρία μου γειά σου. Τα Δεκεμβριανά αποτελούν ενα οριακό σημείο στην ιστορία της βίας μας. Δόθηκαν εκεί πολλαπλά μηνύματα. Το κυριότερο, πως το έννομο κράτος δεν θα επέμβει σε καμμία μορφή αλητείας. Η κυβέρνηση αντιμετώπισε το θέμα των καταστροφών οικονομικά (θα αποζημιωθούν), και τα υπόλοιπα κόμματα βρήκαν την ευκαιρία να ενταχθούν με τον "λαό", που τώρα παράγει τρομοκρατικά τερατάκια με εκρηκτικά. Ολα αυτά λογικότατα νομίζω.

-----------------------
Οσο είμαστε το "κέντρο του κόσμου" Γεράσιμε, τα προβλήματα θα σκάνε στη μούρη μας με μεγάλο κρότο. Το "Ασυλο", και άλλα γραφικά, θα πληρωθούν μια μέρα με πολύ αίμα.

---------------------------
Φίλε Ιωάννη Κ, Τα γκαζάκια δεν είναι βόμβες, δήλωσε κάποτε ο Γιαννόπουλος, το αντιπροσωπευτικότερο είδος λαικιστή υπουργού που πέρασε απο την Ελλάδα. Εγινε ενα διάλειμμα για τους Ολυμπιακούς, και συνεχίσαμε στο ίδιο το μοτίβο. Το επίπεδο της αυτοκριτικής μας είναι θλιβερό.

Δεν είναι και ιδιαίτερα δύσκολο να σκοτώσει κάποιος τον Αμερικανό πρέσβη. Ούτε και τον έλληνα πρωθυπουργό. Και οι δύο κυκλοφορούν ανοιχτά στους δρόμους. Αν όμως συμβεί κάτι τέτοιο, ο κόσμος δεν θα μας κρίνει απο το καθεαυτού έγκλημα, αλλά απο την γενικότερη ανοχή μας ως κοινωνία προς το φαινόμενο.

--------------------
Αγαπητή Ελευθερία, κατα τη γνώμη μου, η ύπαρξή μας ως χώρα, θα εξαρτηθεί κατα πολύ απο την συλλογική εικόνα που έχουμε δημιουργήσει στον έξω κόσμο με τον οποίο εμπορευόμαστε. Η Αμερική θα πληρώσει και αυτή τα λάθη της (και τα πληρώνει). Για μάς όμως, προέχει να διακόψουμε την συνεχή μας παρακμή, γιατί αυτή τη στιγμή η βία αρχίζει να μας αγγίζει πρωτόγνωρα. Στην διπλωματία υπάρχουν μόνον συμφέροντα, και τίποτα άλλο. Εμείς θα κρίνουμε άν έχουμε πρόβλημα, και πώς θα το λύσουμε. Δεν θα νοιαστούν οι Αμερικανοί (ή ο οποισδήποτε άλλος) για την ασφάλεια στην Ελλάδα). Απλά θα την χρησιμοποιήσουν για διπλωματικούς λόγους. Οπως όλοι.

Locus Publicus said...

Mα σίγουρα υπάρχουν και ιδεολογικά τίμιοι αριστεροί κ. Βαρδάκα, δεν είναι δυνατόν όλη η Αριστερά να μην βλέπει την τρομοκρατία που ασκείται στα Πανεπιστήμια. Κάποιοι θα διαφοροποιηθούν. Αν το πράγμα συνεχίσει έτσι, πιστεύω πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα σπάσει σε κομμάτια. Αυτή η συνεχή αρλουμπολογία Αλαβάνου - Τσίπρα είναι κουραστική. Επι του παρόντος, η μόνη τους πολιτική θέση ειναι να φύγουμε απο το ΝΑΤΟ (για να αλωνίζει η Τουρκία), απο τις συνθήκες της ΕΕ (που χρόνια μας πληρώνει), και να οραματισθούμε ενα κόσμο ουτοπικό, με υπέροχα δημόσια σχολεία (με καταλήψεις και "Ασυλο"), και άψογες εργασιακές σχέσεις (οπου όλοι θα πληρώνονται ας μην παράγουν τίποτα), όλα αυτά μακριά απο την μισητή Παγκοσμιοποίηση (το μόνον που δεν αλλάζει), και το Κεφάλαιο (το οποίο έχει εγκαταλείψει την Ελλάδα προ πολλού).

Αντε και λίγο Μάο ως παράδειγμα (το βιβλίο του οποίου πωλείται στους τουρίστες στην Κίνα για 20 ευρωλεπτά), άντε και λίγο κουκουλοφόροι (μπάς και ενηλικιωθούν και τους ψηφίσουν), άντε και λίγο υποστήριξη στους διάφορους τραμπούκους και 12χρονους καταληψίες (μπάς και παράγουμε τον Νέο Ανθρωπο, τον "Αλαβάνθρωπο", συνδικαλισμένο απο τα 10, με ελάχιστη μόρφωση αλλά μεγάλο αστικό μίσος).

Ελεος αδελφια!!

Locus Publicus said...

To σύστημά μας καταρρέει φίλε squarelogic, σε όλα τα επίπεδα. Η τελευταία απόδραση είναι ακόμα ένα παράδειγμα σήψης, που το σύστημα έχει υποστεί για δεκαετίες.

Εναπόθεσα τις ελπίδες μου, πρίν χρόνια, στον κ. Καραμανλή. Δεν περίμενα να επανιδρύσει το Κράτος. Περίμενα όμως πως θα είχε την ιστορική οξυδέρκεια να καταλάβει πως η απαρχή των αλλαγών σ' αυτο τον τόπο, είναι η εισαγωγή μιας ιδεολογίας Ηθικής που απουσιάζει παντελώς. Και με αυτόν, και την κυβέρνησή του ως παράδειγμα, ένα νέο πολιτικό ήθος θα εμφανιζόταν στην πολιτική σκηνή. Αν αυτό γινόταν (που δεν έγινε), ο κόσμος θα ανεχόταν τα πάντα, ξέροντας πως υπάρχει δυνατότητα να αναμορφώσουμε τα πάντα.

Αντί τούτου, η ΝΔ παρέμεινε ένα γαλάζιο ΠΑΣΟΚ, διατηρώντας και επεκτείνοντας τις δυναμικές της διαφθοράς. Δεν ξέρω ποιός συμβουλεύει αυτόν τον άνθρωπο, θα περίμενα όμως να εμφανιστεί ως πρωθυπουργός, και να δείξει πως έχει πράγματι μηδενική ανοχή για την διαφθορά (ξεκινώντας απο τον δικό του κύκλο), και πως τα υπόλοιπα (Αστυνομίες, Φυλακές, Πανεπιστήμια, κλπ), θα λυθούν εν καιρώ, με την βοήθεια όλων μας. Αν ο κόσμος έβλεπε πράγματι ενα κίνημα Ηθικής, η συνεισφορά του κόσμου θα ήταν τεράστια. Ναι, θα λέγαμε όλοι μας, έχουμε προβλήματα, αλλά όλα μπορούν να αλλάξουν.

Locus Publicus said...

Αγαπητέ Μάρκο Τ, φυσικά και η διαπραγματευτική δύναμη της χώρας αυξάνει όταν υπάρχει η εικόνα σοβαρότητας.

Για τους Αλαβάνο - Τσίπρα, δεν έχω τίποτα το καλό να πώ. Μου είναι ιδιαιτέρως απεχθείς. Εκπροσωπούν ένα μικρό ποσοστό του ελληνικού λαού, και βρίσκονται πίσω απο κάθε μορφής αλητεία (πρακτικά και ρητορικά). Εχουν σκορπίσει τον κόσμο τους παντού (απο την Μέση Εκπαίδευση μέχρι τα Πανεπιστήμια), και θεωρούν πως μέσα απο τις καταλήψεις των σχολείων, θα μονοπωλήσουν δια της βίας μια ιδεολογία, η οποία σταδιακά θα γίνει συνείδηση σε μεγάλο μέρος του νεαρού πληθυσμού (μελλοντικούς ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ). Το Ασυλο είναι απαράδεκτο. Απαράδεκτες ειναι και οι καταλήψεις των σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης. Για το τί παράγει το "Ασυλο", δεν χρειάζονται σχόλια.

Ας κανονίσουν και οι υπόλοιποι Αριστεροί, αν αυτό το δίδυμο τους εκπροσωπεί συνολικά, ή αν χρειάζεται να διαχωρίσουν τη θέση τους.

Ο νεαρός που φτιάχνει και πετάει μολοτωφ, είναι εγκληματίας. Η μολότωφ και το γκαζάκι, είναι φονικό όπλο με σκοπό να κάψει, να σκοτώσει. Απολύτως έχει η συντεταγμένη κοινωνία το δικαίωμα να τσακίσει αυτά τα άτομα.

Δυστυχώς όμως, το πρόβλημά μας δεν είναι τόσο το ΣΥΡΙΖΑ, όσο το οτι η παρούσα κυβέρνηση (ενα γαλάζιο αντίγραφο του ΠΑΣΟΚ), βυθισμένη στη διαφθορά και τις ενοχές της, αποφάσισε πως ο καλύτερος τρόπος να επιζήσει, ειναι η ανοχή στην κάθε μορφή αλητείας.

Θλίβομαι τα μέγιστα, καθώς διαπιστώνω (είμαι πιά σίγουρος), πως δεν υπάρχει καθόλου Δεξιά στην Ελλάδα. Ως Δεξιά, θα όριζα ενα ιδεολογικό μορφωμα που θα στηριζόταν σε μια Ηθική μηδενικής ανοχής προς τις παρανομίες, υποστήριξη των επιχειρήσεων ως φορείς δημιουργίας εργασίας και κοινωνικού πλούτου, σεβασμό στους Νόμους και στις συμμαχίες μας, έμφαση στην προσωπική ευθύνη και προσήλωση σε κάποιο ανταγωνιστικό μοντέλο οικονομικής παραγωγής. Η απόλυτη απουσία Δεξιάς ιδεολογίας στην ελλάδα, δίνει υπόσταση στην Αριστερά, η οποία δεν έχει απολύτως τίποτα να προτείνει.