Wednesday, January 14, 2009

Με στοιχειωμένη σκέψη

Δεν ξέρω πιά αν η Πόλη της Γάζας είναι δυνατόν να συνεχίσει να υπάρχει. Μαζί με τις αρρώστιες που θα δημιουργηθούν, την έλλειψη νερού και τροφίμων, την καταστροφή των σπιτιών, των σχολείων, των νοσοκομείων, των υδραγωγείων, των ηλεκτρικών σταθμών, τους χιλιάδες τραυματίες, τους άθαφτους νεκρούς, και το ατέλειωτο καραβάνι της ανθρώπινης μιζέριας, στο τέλος, το Ισραήλ θα παραδώσει στον κόσμο μια εικόνα γενοκτονίας και καταστροφής απαράμιλλης στην σύγχρονη ανθρώπινη Ιστορία.

Διαβλέποντας ίσως πως ο Ομπάμα (και ο Κόσμος) θα ζητήσει την δημιουργία Παλαιστινιακού Κράτους, το Ισραήλ ίσως να προσπαθήσει να διαπραγματευθεί απο θέση ισχύος, την απομάκρυνση όλων των Παλαιστινίων απο το κράτος του Ισραήλ. Με τα αραβικά κράτη να απορροφήσουν το 1.5 εκατομμύριο των καταραμένων, με τα Ηνωμένα Εθνη να φρουρούν τη μελλοντική τους κατοικία για μία τουλάχιστον ακόμα γενιά, με την Ευρώπη να πληρώνει δια παντός τις νέες Παλαιστινιακές κατοικίες. Προς τις περιοχές της Συρίας και της Ιορδανίας, μακριά απο το Ισραήλ. Ελπίζοντας, πως κάποιοι άλλοι, Αραβες, Αμερικανοί, Ευρωπαίοι, θα δεχθούν να πληρώσουν και να συντηρήσουν αυτό το κινητό στρατόπεδο συγκέντρωσης και θανάτου, στο οποίο οι παροικούντες (και τα παιδιά τους) είναι πιά ήδη ψυχολογικά νεκροί.

Θλίβομαι και για το Ισραήλ. Ενα κράτος που κάποτε ξεκίνησε με ελπίδα, θέριεψε μέσα απο την ιδεολογία του κατατρεγμένου, οραματίστηκε μια ανθρώπινη και σοσιαλιστική διάρθρωση, αναβίωσε μιά νεκρή γλώσσα, και έφερε απο τα πέρατα του κόσμου οπαδούς να το κατοικήσουν.

Στο μεταξύ, στον κόσμο αυτό της παγκόσμιας κίνησης και πληροφορίας, που σκέψεις, πολιτικές και συναισθήματα μάχονται για το δικό τους χώρο, μερικές φωτογραφίες θα καθορίσουν την προδιάθεση της κοινής γνώμης, πρίν ακόμα ηγέτες, κράτη και οργανισμοί καθορίσουν την επίσημη γραμμή τους. Τούτη εδώ, ειδικά, μου αναίρεσε τη σκέψη για πολύ ώρα, και θα με στοιχειώνει για χρόνια. Διστασα πολυ πριν την αναρτήσω...

Η κατάπτωση ενός κράτους
Παιδί ο ένας στους τρεις

6 comments:

Meropi said...

Καλημέρα από την Ελλάδα.
Καμιά φορά σκέφτομαι ότι στο Ισραήλ λείπει η κοινή λογική. Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι αυτή η επίδειξη δύναμης σε εξαθλιωμένους ανθρώπους συντηρεί το κλίμα της βίας και του πολέμου????

Unknown said...

Στο Ισραήλ η στρατιωτική λογική (που ίσως υπαγορεύει την επίθεση στην Γάζα, αν και αμφιβάλλω, πως θα μείνουν; ως στρατός κατοχής; ποιος θα πληρώνει τα έξοδά του; και τα έξοδα σιτίσεως του αμάχου πληθυσμού;) τους τυφλώνει και δεν μπορούν να δουν την μόνη λύση που είναι η πολιτική λύση.
Πως σκέφτονται ότι μπορεί εσαεί να νικούν στρατιωτικά και διπλωματικά ένα συνασπισμένο στο μέλλον (συνασπισμένο από ανοησίες τους!!) Αραβικό πληθυσμό εκατοντάδων εκατομμυρίων;
Θεωρούν αιώνια και αμετακίνητα τα σημερινά καθεστώτα και τις σημερινές Κυβερνήσεις των μεγάλων Αραβικών κρατών; Οι οποίες αν και δεν είναι φιλικές προς το Ισραήλ, είναι όμως ουδέτερες στην διαμάχη τους με τους Παλαιστινίους;

roadartist said...

"Αυτός ο κόσμος δε θα αλλάξει ποτέ"..

Κοινότυπη πλέον φράση, αλλά μονίμως αυτή μου έρχεται στο μυαλό..

αθεόφοβος said...

Αυτός ο κόσμος δε θα αλλάξει ποτέ

Και όμως θ΄αλλάξει!
Όπως γίνεται πάντα!
Πρίν μερικά χρόνια υπήρχαν φυλετικές διακρίσεις στην Αμερική,η Σοβιετική Ένωση φαινόταν πανίσχυρη,ο Μαντέλα ήταν φυλακή,η Ισπανία και η Πορτογαλλία είχαν δικτατορίες και ,και...

glam said...

Ελπίζω να μην είναι όλα μάταια, και κάτι καλό να βγει από την καταστροφή.......

Locus Publicus said...

Μάλλον Μερόπη μου το μίσος τους έχει τύφλώσει, και δεν μπορούν πιά να σκεφτούν τις επιπτώσεις και το μέλλον. Αλλα εκεί που έχει φτάσει το παιχνίδι, η ευθύνη, κατα τη γνώμη μου ειναι του Ισραήλ. Γι' αυτό αναρωτιέμαι, μήπως επιθυμούν να ξεφορτωθούν τους Παλαιστινίους, μία και καλή; Πως θα παραδώσουν τέτοια ανθρωπιστική καταστροφή στον κόσμο; Δεν γνωρίζω, ο καιρός θα δείξει.

----------------------
Το κουκούυτσι του προβλήματος κύριε Βαρδάκα , είναι νομίζω ο ξερίζωμός των Αράβων απο την Παλαιστίνη. Σήμερα αυτός ο πληθυσμός σήμερα εκτιμάται σε 3-4 εκατομμύρια, και ζεί στο Ισραήλ (στα κατεχόμενα), στην Ιορδανία και Συρία. Για πρακτικούς δημογραφικούς λόγους, το Ισραήλ δεν θα δεχτεί ποτέ τον όρο της επιστροφής των προσφύγων. Του οποίους όμως, και οι υπόλοιποι Άραβες, τόσα χρόνια, ονομάζουν "Παλαιστινίους" και όχι Αραβες, απλά για να συντηρούν τη διένεξη με το Ισραήλ. Η ευθύνη του Αραβικού κόσμου είναι μεγάλη. Αρνείται για δεκαετίες τώρα, να πολιτικογραφήσει τους πρόσφυγες της Παλαιστίνης ως Αραβες πολίτες, και τους κρατά με το status του "πρόσφυγα". Εχετε επομένως δίκιο για την ουδετερότητα (βλέπε αδιαφορία) των Αράβων. Δεν έχω την απάντηση. Ποιός θα τους συντηρήσεi? Ο χρόνος θα δείξει.

-------------------------
Φίλη Roadartist ,πολλά μένουν στάσιμα για καιρό, αλλά θα συμφωνήσω με τον Αθεόφοβο πως τελικά όλα αλλάζουν. Σκεφτείτε εκτός απο τα αναφερόμενα, και τις προβλέψεις του Μάρξ για την Αγγλία. Ολές οι μορφές καταπίεσης, έχουν πλέον σχεδόν συνολικά καταργηθεί. Βρίθουν οι κοινωνίες μας απο εργατικούς νόμους, δίκαια παντός είδους (απο ποινικά μέχρι αστικά και εμπορικά), απο δικαιώματα παιδείας και υγείας. Παράδειγμα η Ενωμένη Ευρώπη. Και άλλα. Πιστεύω πως η επόμενη τετραετία θα είναι σημαντική. Δεν θα ξεκολήσει η Αμερική απο τη Μέση Ανατολή, αν δεν λύσει αυτό το τεράστιο πρόβλημα.

--------------------------
Φίλε glam, μέσα απο αυτό το αίμα και την καταστροφή, πιστεύω πως θαρθουν καλυτερες μέρες. Εννοώ ένα Παλαιστινιακό κράτος. Τις λεπτομέρειες βέβαια θα τις δούμε.