Monday, March 16, 2009

Κάθε Φερράρι και καημός

Και ενώ γίνεται χαλασμός Κυρίου σε παγκόσμιο οικονομικό επίπεδο, ενώ η μία μετά την άλλη οι εταιρείες κλείνουν, συγχωνεύονται και απολύουν, ενώ κράτη και οικονομικοί κολοσσοί καταρρέουν, έλαβα την Κυριακή μια πρόσκληση για να παρευρεθώ στην έναρξη μιας αντιπροσωπείας Φερράρι!

Μέσα σε μια πανηγυριώτικη ατμόσφαιρα, με πολύχρωμα μπαλόνια, κομφετί και εναν υπέροχο Μεξικανικό μπουφέ, σαράντα (40) απαστράπτουσες Φερράρι, ξεφορτώθηκαν στο χώρο της αντιπροσωπείας και μοιράστηκαν στο καλογυαλισμένο σαλόνι. Μέση τιμή, 250 χιλιάδες δολλάρια.

Ο περίεργος (και ωραίος ιδιοκτήτης) που έχει επίσης σπουδάσει μουσική στο Berklee School of Music, με πληροφόρησε πως εκτός απο τις Φερράρι, μόλις τέλειωσε και την ηχογράφηση της καινούργιας του ροκιάς. Μου έδωσε μάλιστα και τιμητικά ένα υπογεγραμμένο cdάκι. Ο τίτλος, "Χαμηλές Προσδοκίες". "Aπαισιόδοξος τίτλος" παρατήρησα. "Ναι" μου απάντησε χαμογελώντας. "Πάει με τους καιρούς μας..."

Πλούσιος σίγουρα, εκκεντρικός και κομπλεξικός όχι, ο κ. Μπόκ έχει ενα πραγματικό ενδιαφέρον για τη μουσική. Εχει επενδύσει εκατομμύρια απο τα δικά του χρήματα για τη δημιουργία ενός οργανισμού που προάγει τη μουσική. Αποτελεί μέρος μιας κουλτούρας (κυρίως αμερικανικής), που θέλει τους επιχειρηματίες να έχουν μια ενεργή συμμετοχή στα διάφορα προβλήματα της ευρύτερης κοινωνίας. Γιατί οι επιχειρηματίες, πράγματι, μπορούν να παίξουν πολλούς και παραγωγικούς ρόλους σε μια κοινωνία.

Απο τη συνάντηση, έφυγα κερδισμένος. Δεν θα αγοράσω Φερράρι (και ούτε ενδιαφέρομαι), τον έπεισα όμως να χρηματοδοτήσει ένα μουσικό κέντρο στο σχολείο που πηγαίνουν τα παιδιά μου.

Τον ευχαριστώ.

------------------------------------

Κάνετε κλίκ το κουτάκι «Νew Video» για να ακούσετε τη ροκιά.

Καλή εβδομάδα:)

4 comments:

squarelogic said...

Δύσκολους καιρούς διάλεξε ο κ.Μποκ για το εγχείρημα πολυτελείας του αν και απ'οτι είδα στο λινκ μόνο πρωτάρης δεν είναι στον χώρο.
Φαντάζομαι οτι θα μπορεί πάντα να πουλήσει στα μεγαλοστελέχη των εταιρειών που καταβροχθίζουν τα πακέτα βοηθείας των φορολογουμένων(AIG,BoA,etc)!
Πάντως είναι αξιέπαινο που εκεί οι πλούσιοι βοηθούν στα κοινά ακόμα κι όταν νέοι και δεν περιμένουν να ολοκληρώσουν 4-5 δεκαετίες αδίστακτης συγκέντρωσης πλούτου,προτού ανοίξουν επιδεικτικά το πουγκί τους προς εξασφάλιση υστεροφημίας ή φορολογ.απαλλαγών όπως σε ορισμένες αλλες χώρες...

Locus Publicus said...

Αγαπητέ μου square, η εποχή είναι πάρα πολύ δύσκολη. Ο κ. Μπόκ δεν έχει βέβαια πρόβλημα, εχει άλλωστε την μεγαλύτερη αντιπροσωπεία της Χόντα στον κόσμο. Εντούτοις χάνει λεφτά. Οπώς είπε και σε μια ομιλία του, 2000 αυτοκίνητα βρίσκονται αυτή τη στιγμή παρκαρισμένα και απούλητα, και τα τρώνε οι τραπεζικοί τόκοι κάθε μέρα. Η Φερράρι, μας είπε, έχει άλλο κοινό (αλοίμονο). Έίναι πάντως πανέξυπνος, και παίρνει ρίσκα.

Ως άνθρωπος - Αψογος, κύριος, σοβαρός. Ασχολείται ώρες με τη μουσική, καθημερινά, πιστεύει αυτό που κάνει. Δεν είναι η πρώτη φορά που έχω δεί νεαρούς επιχειρηματίες να μοιράζουν λεφτά σε σχολεία, αστυνομίες, νοσοκομεία, κυρίως ιατρικές επιδοτήσεις. Είναι όντως μια συγκεκριμένη κουλτούρα. Και παρόλες τις φορολογικές απαλλαγές, χάνουν. Γιατί υπάρχουν, μην ξεχνάμε, και οι Μπαχάμες.

Την καλημέρα μου:)

hackaday said...

Καλησπέρα... Δεν ξέρω για τα τεκτενόμενα στις Η.Π.Α. αλλά το cd είναι όλα τα λεφτά. Πολύ καλή προσπάθεια. Ο κος Μποκ είναι ο τραγουδιστής; Το φινάλε του τραγουδιού με τις διπλομποτιές είναι κορυφαίο όπως και το κομμάτι με τις παλιές photos. Και στην Ελλάδα γίνεται κάτι τέτοι από τους επιχειρηματίες. Δίνουν λεφτά γιατί εκπίπτουν από την εφορία. Εκεί που είναι να τα πάρει η εφορία κάνουν το καλό και αποκτούν την υστεροφημία τους και τους αποκαλούνε σωτήρες και το παίζουνε XXX LARGE.

Locus Publicus said...

Γειά σου φίλε Hackaday. ο Ερνι Μπόκ είναι οι ψηλός, ο λεπτός με τα γυαλάκια. Θα τον δείς και στα διάφορα λίνκ. Οι άλλοι είναι απλώς φίλοι του σχολείου, καμμία σχέση με επιχειρήσεις. Χαίρομαι που σου άρεσε:)