Wednesday, March 18, 2009

Γεννητούρια στη Σκουφά

«... Η ΛΑΒΑ της κοινωνικής εξέγερσης εξαπλώνεται και πυρπολεί τα στηρίγματα και τα σύμβολα της εξουσίας και των αφεντάδων. Συγκρούσεις με τα ΜΑΤ (...). Περικυκλώσεις και επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα σε όλη την Ελλάδα. Καίγονται τράπεζες και πολυεθνικές εταιρείες (...). Εκατοντάδες προσαγωγές. Προφυλακίσεις. Η εξέγερση είναι εδώ... Αν πλήξουμε το ίδιο το νόημα της ύπαρξής τους, την Κατανάλωση...το ισχυρότερο στήριγμα του εμπορευματικού καθεστώτος, τη μεσαία τάξη, τους δολαριόφρονες. Πώς θα τους χτυπήσουμε; Καταστρέφοντας συστηματικά το ναό του θεοποιημένου εμπορεύματος: την Αγορά.»

Και ενώ βρίσκομαι συνειδητά σε έναν αγώνα δρόμου προσπαθώντας να κατανοήσω καλύτερα τον κόσμο γύρω μου, έχοντας ξανασυλλέξει τα κλασσικά κείμενα οικονομολόγων, ανθρωπιστών, φιλοσόφων και ιστορικών, ξαφνικά πληροφορούμαι πως στην πατρίδα γεννήθηκε καινούργιο λαϊκιστικό τερατάκι. Κυοφορείται προφανώς απο τις 6 Δεκεμβρίου, και τελευταία, έκανε τα πρώτα του μπαχαλάκικα βήματα στο Κολωνάκι. Μετά απο μια περίοδο προπόνησης και ιδεολογικού Πολποτισμού, το τερατάκι άνοιξε φτερά. Εχει αρχίσει μάλιστα και εναν καινουργιο ιδεολογικό αγώνα. Τον αγώνα για την κατάργηση της Αγοράς!

Το τηλεκατευθυνόμενο και εκνευριστικό λαϊκιστικό τερατάκι, έρπεται στους δρόμους της πατρίδας και καταστρέφει περιουσίες και αξιοπρέπειες. Εχει ιστορική αντίληψη του τι ζητάει; Οχι, δεν του χρειάζεται, αρκεί που δεν γουστάρει Αγορές. Πρίν ακόμα προλάβει να μάθει ποιά ειναι η διαφορά ανάμεσα στον Λαζόπουλο και τον Καποδίστρια, τον Καρβέλα και τον Μάνο Χατζηδάκι, τον Μάρξ και τον Κeynes, πριν ακόμα μελετήσει και νοιώσει έστω και μία διάσταση και ερμηνεία της Ιστορίας, ή αποκτήσει λίγη πείρα απο τη ζωή, το πολποτικό ανήλικο τερατάκι έχει πολιτικές απαιτήσεις και κάνει τρομοκρατικό αγώνα με βαριοπούλες. Θέλει την κατάργηση της Αγοράς, ενός απο τα πρώτα ανθρώπινα δημιουργήματα (μέσα στο οποίο πουλήθηκε και το αρχαιότερο επάγγελμα). Και απειλεί, καταστρέφει και τρομοκρατεί.

Πάνω στην ανέχεια (ακόμα) ενός ολόκληρου λαού, το καμποτζιανό ρομποτάκι της παπαγαλίας, της αμάθειας και του θράσους, γαλουχημένο μέσα απο σχολικές καταλήψεις, την αλητεία των γηπέδων, την κομματική παραπληροφόρηση των κομπλεξικών του χορηγών, τον άκρατο αμοραλισμό του Λαϊκισμού, και την ανοχή των γονιών του, ξεκινάει λέει, αγώνα κατα της Αγοράς. Εχει όπλα, βαριοπούλες, Ασυλο και σπόνσορες. Και τώρα θέλει θύματα.

Μπά, δεν πιστεύω πως το καλαμπούρι θα τραβήξει και πολύ. Πολλά ψήνονται, υποβόσκουν και περιμένουν. Και η Ιστορία που αμείλικτα αλέθει, καλεί σιγα σιγά τώρα και την Ελλάδα, να εισέλθει στο τελευταίο στάδιο της παρακμής της, όπου θα ξεκαθαρίσει τα προβλήματά της με τους ανόητους καμποτζιανούς στρατιωτίσκους και τους στρατηγούς τους. Με τον γνωστό, επίκαιρο και αποτελεσματικό δαρβινιστικό της τρόπο. Τη μέθοδο της Βίας. Προετοιμαστείτε. Η καταιγίδα έρχεται. Τα σημάδια είναι παντού.

18 comments:

athinovio said...

καλημέρα λόκους
εμείς εδώ να δεις πόσο ανησυχούμε!

νιώθω όμως ότι όλη αυτή η ατμόσφαιρα τροφοδοτείται από Πανω. Τα δελτία ειδήσεων αφιερώνουν 3/4 του χρόνου τους στην κρίση, σαν πλύση εγκεφάλου ένα πράγμα, προοιωνίζοντας την συντέλεια της τσέπης.

Αν βάλεις αυτό μαζί με το γεγονός ότι ήδη, πρίν τα δεκεμβριανά, ο κοσμος δυσκολεύονταν σε σημείο να ψωνίζει σάπια και ληγμένα για να βγάλει το μήνα, δεν είναι να απορεί κανείς που υπάρχει τόση οργή διάχυτη.

ο μέσος έλληνας επιθυμεί την τάξη και την ευνομία. Για να γίνει όλο αυτό που περιγράφεις χρειάζεται, χρειάστηκε, μακροχρόνιο "κούρδισμα".

trol said...

ο μέσος έλληνας επιθυμεί την τάξη και την ευνομία

what a lie, i 'm afraid

ο μέσος έλληνας επιθυμεί όπως τον βολεύει, λίγο αναρχία εδώ, λίγο καταστολή εκεί, λίγο δημοκρατία παραπέρα

συμφωνώ ότι μπαίνουμε σε μια ακόμη περίοδο παρακμής

how exciting..
(δεν το λέω ειρωνικά. ...παραμένω αισιόδοξη γιατί κάτι αδιόρατο έχει αρχίσει να κινείται και από θετικές κινήσεις. να δούμε. να δούμε.)

athinovio said...

είπα ο μέσος έλληνας, όχι ο μέσος απατεώνας. Δεύτερον σε όλες τις ευνομούμενες κοινωνίες υπάρχει μία ανοχή απέναντι σε κάποιες παρασπονδίες,εφόσον αυτές δεν διαταρασσουν τη λειτουργία του συστήματος. Μη μου πεις ότι στην ευρώπη και στην αμερική δεν υπάρχει διαφθορά! Υπάρχει αλλά σε τέτοιο σημείο που να μην προσβάλεται πολύ το δημόσιο αίσθημα.

αυτή η αισιοδοξία είναι ορατή, αλλά για να δούμε τι θα γίνει!

Locus Publicus said...

Αθηνά μου γειά σου. Τα ΜΜΕ δημιουργούν "κλίμα", το πρόβλημα όμως είναι πραγματικό και μεγάλο. Διαχωρίζω βέβαια την αγανάκτηση του κόσμου και την οργή του, απο τις ομάδες των κουκουλοφόρων που έχουν άλλο σκοπό. Σίγουρα υπάρχει οργάνωση απο κάπου. Θα το μάθουμε, αργά ή γρήγορα. Φοβάμαι μόνον πως η επόμενη επαφή κουκουλοφόρων με απλούς πολίτες, θα είναι αιματηρή. Αν η αστυνομία δεν βάλει τάξη, θα βγούν τα όπλα. Εχει γίνει και αλλού.

------------------------------
Eίμαστε μπερδεμένοι φίλη trol . Δεν ξέρουμε τί θέλουμε. Το επίσημο κράτος δίνει ασαφή μηνύματα στους πολίτες. Τί είναι σημαντικό, τί δεν είναι? Ξαφνικά τους ήρθε στο μυαλό οτι η κουκούλα είναι ποινικο αδίκημα. Γιατί δεν ήταν χθές?

Το Ασυλο πότε θα το καταργήσουμε? Τί είδους εξαίρεση είναι αυτή?

Στο τέλος, ναί, πιστεύω και εγώ πως θα ξαναμπούμε στο ρυθμό μας. Αν όμως δεν συμφωνήσουμε σαν κοινωνία ποιοί είναι οι εχθροί μας, τότε δεν πάμε πουθενά.

Αυτο που λές...λίγο αναρχία εδώ, λίγο καταστολή εκεί, λίγο δημοκρατία παραπέρα... είναι μια πικρή αλήθεια. Καιρός να αρχίσουμε να συμφωνούμε και σε κάτι.

Odysseas said...

Χαίρομαι που είστε αισιόδοξοι...
Προσωπικά, αυτή την περίοδο είμαι ιδιαίτερα απαισιόδοξος. Ξυπνάω το πρωί και ακούω ειδήσεις στο ραδιόφωνο περιμένοντας να ακούσω για έναν ακόμη φόνο, μία τρομοκρατική επίθεση, μία τραγωδία που θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί. Και πλέον γίνονται και μέρα-μεσημέρι. Με συχνότητα τουλάχιστον ένα συμβάν/εβδομάδα.

Ίσως να είναι η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι και θα μας κάνει να ξυπνήσουμε από το λήθαργό μας. Μακάρι. Αλλά αν δε δω κάτι να αλλάζει προς το καλύτερο, δε θα το πιστέψω.

Δυστυχώς οι 2-3 "καταλληλότεροι για πρωθυπουργοί" της χώρας δεν έχουν το θάρρος να πούνε (ή ούτε καν να δούνε...) τα πράγματα με το όνομά τους και να κάνουνε το αυτονόητο: να τηρήσουνε στοιχειωδώς τους νόμους...

Locus Publicus said...

Φίλε Οδυσσέα και εγώ είμαι πολύ απαισιόδοξος, γιατί βλέπω μια προχειρότητα παντού, χωρίς σκέψη, χωρίς στρατηγική. Προφανώς τα πράγματα έχουν εγκαταλειφθει στη μοίρα τους, ό,τι βρέξει ας κατεβάσει. Εχει τόσες ελλείψεις και δομικές ατέλειες το σύστημά μας, που όλα ειναι δύσκολα. Είχαμε μια ήρεμη χώρα χωρίς έγκλημα, και δεν προετοιμαστήκαμε. Τα πρώτα σημάδια ήταν η κατάρρευση του ανατολικού μπλόκ, και οι τεράστιες μετακινήσεις των πληθυσμών. Οι δημιουργίες εγκληματικών συνδικάτων στην Ευρώπη, η συσσύρευση παράνομου πλούτου. Ολα αυτά μάς έλεγαν να οργανωθούμε, να φτιάξουμε δομές.

Κοίταξε τί προσπάθεια γίνεται για να αποφευχθεί κάθε αναφορά στην κατάργηση του Ασύλου. Εθελοτυφλούν οι πάντες, για τον κατακλυσμό πού έρχεται, την κοινωνική σύγκρουση που δεν θα έχει όρια. Δεν χρειάζεται σοφία να δεί κανείς την επερχόμενη σύγκρουση. Φοβάμαι οτι θα είναι αιματηρή. Μακάρι να πέφτω έξω. Εσύ που δουλεύεις στην περιοχή, να προσέχεις.

Odysseas said...

Φίλε Locus Publicus,
μεγάλωσα στα Εξάρχεια και ποτέ δε με τρόμαζε η περιοχή αυτή. Για την ακρίβεια μεγάλωσα στην πολυκατοικία κάτω από την οποία πυροβολήσανε στις αρχές Ιανουαρίου 3 αστυνομικούς των ΜΑΤ...
Ακόμα και όταν γινότανε επεισόδια ξέραμε ποιες περιοχές είναι ασφαλείς για να παρκάρουμε το αυτοκίνητό μας. Τώρα περνάω καμιά φορά από εκεί και η περιοχή τους τελευταίους 3 μήνες έχει ερημώσει. Τα μεγάλα καταστήματα έχουν κλείσει. Το προηγούμενο Σάββατο το πρωί θέλησα να παρκάρω εκεί και για πρώτη φορά φοβήθηκα πως το αυτοκίνητό μου μπορεί και να μην το έβρισκα όπως το άφησα...

Φίλος που έχει κατάστημα στην περιοχή μου έλεγε ήδη πριν 2 μήνες πως και οι καταστηματάρχες πλέον φοβούνται. Και το τραγικό θα είναι αν σε λίγο καιρό αποφασίσουν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους...

Όσο για το άσυλο, αναρωτιέμαι πραγματικά τι είναι αυτό που μας φοβίζει και επιμένουμε να το διατηρούμε. Τελικά φαίνεται πως έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν...

squarelogic said...

Ο γνωστός αριστερίστικος τυφλός φθόνος όχι μόνο έναντι των οικονομικών δυναστών,αυτών που με τη δύναμη και τις διασυνδέσεις τους εξασφαλίζουν την νομότυπη αφαίμαξη του κοινων.συνόλου(τράπεζες,διυλιστήρια)
αλλά και προς τους "δολαριόφρονες" της μεσαίας τάξης,δηλ.έναντι οποιουδήποτε φιλήσυχου ανθρώπου παλεύει να εξασφαλίσει μια αξιοπρεπή διαβίωση... η τιμωρία του γιατί δεν ονειρεύεται κι αυτός την..."Επανάσταση"...
Μόνο που δε μας λένε πως, όταν ανατραπούν οι δομές της αγοράς,θα βρεθούν τρόφιμα και λοιπά αγαθά για να βιοποριστεί το απλευθερωμένο επαναστατημένο πόπολο!
Λες και πέσαν απ τον Αρη και δεν ξερουν καθόλου Ιστορία,λες και δεν ξέρουν για την πείνα στην Β.Κορέα ή τα δελτία ψωμιού και κρέατος της επαναστατικής ΕΣΣΔ...
Οχι,φοβάμαι οτι πίσω τους είναι κατι πιο ύποπτο και απλό,απο μικροπολιτικά παιχνίδια ως επιχειρηματικά συμφέροντα(Mall vs μεμονωμένα καταστήματα),αλλά η ουσία είναι οτι βαδίζουμε στο δρόμο των μπανανιών της προσφιλούς σου Λατ.Αμερικής...

glam said...

Ουσιαστικά, σοβαρό πρόβλημα, πιστεύω, δεν υπάρχει.

Απλά η ανικανότητα μας μεγεθύνει ακόμη και τα πλέον μικρά και τα κάνει να φαίνονται τρομερά ενώ στην ουσία δεν είναι, κάτι σαν την σκιά μας το σούρουπο ........

Παράδειγμα: (που μάλλον θα γνωρίζεις) Στην αρχή του 20αιωνα, είχε αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό , στα μεγάλα αστικά κέντρα της εποχής, άλλο ένα κράτος αντίστοιχο αυτού των σημερινών Εξαρχείων, το κράτος των “κουτσαβάκιδων” . ( με αρκετές ομοιότητες ...)
Στην ουσία , είχαν μετατραπεί σε ενοχλητικό καρκίνωμα , δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα για αρκετά χρόνια στους πολίτες με μαχαιρώματα, πιστολιές , εκβιασμούς , κλοπές κλπ
Το “φοβερό” πρόβλημα έλυσε ένας αστυνόμος (Μπαϊρακτάρης, πρώην στρατιωτικός) μαζί με 30 ; περίπου βλάχους, πρώην στρατιώτες του, που διόρισε ως αστυνομικούς, με τις γκλίτσες ως βασικά όπλα! .....
Φυσικά μετά από πολιτική απόφαση του Χ. Τρικούπη , αν δεν κάνω λάθος......
Τα θαύματα στην Ελλάδα κρατούν "3 μέρες" , καλά και κακά....... ...

trol said...

athinovio

ναι δεν έχεις άδικο ότι διαφθορά υπάρχει παντού και συμφωνώ για την ανοχή ως ουσιαστικό κομμάτι μιας κοινωνίας

από την άλλη, αν ο μέσος σουηδός δεν είναι ηθικότερος, τότε ούτε και ο μέσος έλληνας πιο απατεώνας

κάπου χάνει το πράγμα, κ επειδή νομίζω το προσωπικό συμφέρον είναι το πρώτο που κοιτάει κάποιος παντού, μπορεί απλώς άλλοι να έμαθαν ότι αυτό ταυτίζεται με το σύνολο πολλές φορές, (αν και όχι πάντα), και εμείς όχι...ή ίσως το μαθαίνουμε σιγά σιγά τώρα (όχι ότι σταματάει ποτέ η διαδικασία)

πού ξέρεις, μπορεί να το μάθουμε καλύτερα :) (χαίρομαι για την αισιοδοξία)

locus

Αν όμως δεν συμφωνήσουμε σαν κοινωνία ποιοί είναι οι εχθροί μας, τότε δεν πάμε πουθενά.

Οh dear god, save us from ourselves, μα γιατί λόκους να μπει ένα κράτος/έθνος/κτλ σε αυτήν την αισχρή διαδικασία? Δεν μάθαμε τίποτα από απλή, πρόσφατη ιστορία?
God forbid. (+++evlogisson+++ heh)

Να προσθέσω ότι η κουκουλοφορία μέχρι τώρα δεν ήταν αδίκημα γιατί δεν υπάρχει κανένα νόημα στο να είναι. Συμφωνώ με το τελευταίο ποστ του ολντ μπόυ ότι το term 'κουκουλοφόρος' was largely coined by media. Υπάρχουν αδικήματα που πράττονται μεταξύ άλλων και από κουκουλοφόρους και αυτά ήδη διώκονται από το νόμο, ένα κομμάτι ύφασμα δεν μας φταίει http://old-boy.blogspot.com/ "Το Ύφασμα" -σόρρυ ξεχωριστό λινκ για το ποστ δεν βγαίνει

Locus Publicus said...

Απο τη γλώσσα της διατύπωσης και μόνον squarelogic, αντιλαμβάνεται κανείς την πολιτική κουλτούρα που αντιπροσωπεύουν οι διάφοροι επαναστάτες. Προσωπικά θα έλεγα, πως πρέπει να ξεκινήσουμε απο τον πανεπιστημιακό χώρο. Εκεί υπάρχει - γνωστό απο μαρτυρίες καθηγητών, ένα πελατειακό κύκλωμα διαφθοράς στο δίπολο πρυτανικών αρχών - φοιτητών. Σχέση βασισμένη σε αμοιβαίες χάρες, που τα τελευταία χρόνια έχει γιγαντωθεί, δημιουργήσει ένα κλίμα τρομοκρατίας μέσα στα πανεπιστήμια, και απ' ο,τι φαίνεται έχει ρίξει τώρα πλοκάμια και σε εξωπανεπιστημιακά στοιχεία. Στοιχεία του κοινού εγκλήματος δεν βλέπω ακόμα, οι ομάδες είναι ιδεολογικά ομοιόμορφες, αρχάριοι πολεμιστές μικρής ηλικίας. Ποιοί όμως τους οργανώνουν. Ας κοιτάξουμε τους επαγγελματίες φοιτητές, τους αιώνιους φοιτητές, ας ξεψαχνίσουμε το ρόλο του κάθε πρύτανη. Αν καταργήσουμε το Ασυλο, που τόσο σθεναρά υποστηρίζουν πολλοί, θα μας δοθεί η ευκαιρία να ψάξουμε και τον φυσικό χώρο των πανεπιστημίων (μπορεί να βρούμε εκεί απίθανες γιάφκες). Ας μην λέει λοιπόν η αστυνομία οτι δεν έχει απο που να ξεκινήσει, ας ξεκινήσει απο τη μαρτυρία, ας πούμε του κ. Πανούση για τα πρυτανικά κυκλώματα. Δεν ξέρω αν υπάρχουν και επιχειρηματικά συμφέροντα στη μέση, αλλά οι ομάδες που βλέπω να τα σπάνε είναι αρχάριοι ιδεολογικά, και μοιάζουν με στρατευμένα πιτσιρίκια.

Απέχουμε απο την Λατινική Αμερική αρκετά πιστεύω, αλλά στο κλίμα που επικρατεί, σύντομα πιστεύω θα δημιουργηθούν και άλλες ομάδες αντίδρασης, πιθανώς βίαιες, και εκεί θα αλλάξει το παιχνίδι.

Locus Publicus said...

Ναι, φίλε glam γνωρίζω την περίπτωση των "κουτσαβάκιδων". Ο Μπαϊρακτάρης τους έπιανε έναν έναν, τους έκοβε το ένα μανίκι στο σακάκι, τους ξύριζε και τους περιέφερε στην πόλη. Αυτό, με την ηθική της εποχής, ήταν πολύ εξευτελιστικό.

Πίσω απο τους κουκουλοφόρους, υπάρχει πολιτική ιδεολογία. Ισως βλακώδης, μηδενιστική, αλλά υπάρχει. Η επίθεση στο Κολωνάκι ήταν το επιχειρησιακό σκέλος. Το ιδεολογικό σκέλος βρίσκεται αλλού. Φανατικοί μηδενιστές υπάρχουν στους αριστερίστικους χώρους των πανεπιστημίων. Ας ξεκινήσουμε απο εκεί.

Locus Publicus said...

Nαι, φίλη trol, δεν θα ορίσει το κράτος τους εχθρούς μας, αλλά η συλλογική μας συνείδηση. Η περίφημη αντιεξουσιαστική μόδα έχει βάση και στο κοινωνικό υποσυνείδητο του λαού μας. Τώρα μετεξελισσεται, και αρχίζει να ενοχλεί.

Στο κέντρο πολλών δεινών, είναι η επιθυμία πολλών να διατηρήσουμε "παράλληλους κλειστούς κόσμους", Ασυλα όλων των τυπών, όπου η κάθε ομάδα, αυτόνομα, στο όνομα της δημοκρατίας, ταμπουρωμένη πίσω απο παράλογους νόμους, θα έχει το δικό της φέουδο. Το Ασυλο είναι φιλοσοφικά απαράδεκτο. Το ξέρουν όλοι, αλλά δεν έχουν το σθένος να γενικεύσουν την ιδέα της κατάργησής του. Ολοι εκείνοι που το υποστηρίζουν πολιτικά, έχουν, κατα τη γνώμη μου βρώμικα συμφέροντα.

Η κουκουλοφορία είναι απλά ενα σύμπτωμα αλητείας. Τα ΜΜΕ παίζουν το γνωστό τους ρόλο, τίποτα το νέο εδώ. Το θέμα της τρομοκρατίας στην Ελλάδα είναι σχετικά απλό και μικρό σε έκταση. Ενα καλό δίκτυο πληροφόρησης και μια μικρή έρευνα στα πανεπιστήμια και στους διάφορους πολιτικούς χώρους, μπορεί να φέρει γρήγορα αποτελέσματα. Στην Ελλάδα είμαστε όλοι γνωστοί, το καφενείο έχει πολλές πληροφορίες, όλοι μιλάνε ακατάσχετα, και τα πάντα υπάρχουν σε επίπεδο προσωπικών σχέσεων. Και τη 17Ν την έχτισε ο Τύπος σαν ένα ιδεολογικό και επιχειρησιακό θαύμα, και τελικά είδαμε πως ήταν τρείς Μήτσοι απο την επαρχία, τα ξαδέλφια τους, και το γνωστό μίσος του αμαθή επαρχιώτη απέναντι στο σύστημα που δεν καταννοεί.

Locus Publicus said...

Οδυσσέα, μετά απο πολλά χρόνια, βρέθηκα το καλοκαίρι στα Εξάρχεια οπου συνάντησα μερικούς φίλους. Στην πλατεία, μια ομάδα ναρκομανών έπεφτε ο ένας πάνω στον άλλον, δημιουργώντας ενα λυπηρό κλίμα. Δεν ένοιωσα όμως την "πνευματικότητα", που αναδύουν οι ανάλογοι liberal χώροι του Λονδίνου, ή άλλων μεγάλων πόλεων. Η γενική αισθητική εντύπωση ήταν πως η περιοχή είναι εντελώς παρακμιακή σε πνέυμα, και τα ΜΜΕ την έχουν αποθεώσει σαν ένα κέντρο sophisticated αντιεξουσιαστών, το οποίο προσωπικά δεν αισθάνθηκα οτι υπάρχει.

Unknown said...

Και τα γεγονότα στην Σκουφά δίνουν τη ευκαιρία να συνεχίζεται το παιχνίδι γάτας και ποντικού που παίζουν από τον περασμένο Δεκέμβριο με εναλλασσόμενους ρόλους το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ.
Το ΠΑΣΟΚ με αιχμή τα φιλικά προς αυτό ΜΜΕ (δηλ. όλα σχεδόν τα κανάλια) παίζει συνέχεια τα επεισόδια (΅λουπάρει΅ συνεχώς μία ταινία μερικών δευτερολέπτων που σπάνε ανενόχλητοι οι κουκουλοφόροι στην Σκουφά βιτρίνες και αυτοκίνητα) και προβοκάρει την Ν.Δ. με τους δημοσιογράφους του ότι δεν μπορεί να επιβάλλει την τάξη και την ασφάλεια κλπ κλπ Ελπίζει ότι έτσι θα σπρώξει την Ν.Δ. σε λήψη σκληρών μέτρων με την πιθανότητα προκλήσεως σοβαρών επεισοδίων, θανάτων ίσως κλπ για να κερδίσει τον λεγόμενο μεσαίο χώρο και εξασφαλίσει την κοινοβουλευτική αυτοδυναμία του.
Η ΝΔ που έχει αντιληφθεί την τακτική του ΠΑΣΟΚ απαντά δια της αδρανείας και, θέτουσα εαυτήν μακράν του εχθρού, προτιμά να καεί η Αθήνα παρά να δοκιμάσει να εφαρμόσει τον Νόμο.
Τέλος οι κατώτεροι Αστυνομικοί που εάν γίνει καμιά ΅΅στραβή΅ αυτοί θα πληρώσουν την νύφη χωρίς να τους καλύψει κανείς κάνουν λευκή απεργία!!

Locus Publicus said...

Kύριε Βαρδάκα, ωραιότατη η ανάλυση, συμφωνώ απόλυτα. Ολοι επιθυμούν "κλίμα Δεκεμβρίου" για διαφορετικούς λόγους. Η λευκή απεργία της αστυνομίας ήταν αναμενόμενη. Και εκεί που οι μαγαζότορες και επιχειρηματίες στρίμωξαν την κύβέρνηση για την κατάργηση του Ασυλου, η ΝΔ επιθυμώντας να ξεφορτωθεί την καυτή πατάτα (μέχρι τις εκλογές), έβαλε τον Αρη να πεί ότι το Πολυτεχνείο πρέπει να γίνει Μνημείο Εθνικής Αντίστασης (για να θολώσει τα ήδη θολά νερά).

Τελικά το θέμα είναι κωμικό. Αντε να δούμε που θα βγούμε.

Λωτοφάγος said...

Θα συμφωνήσω με τον κύριο Βαρδάκα, και θα προσθέσω ότι οι "κουκουλοφόροι" αποκλείεται να δρουν αυτοβούλως.
Σε συνδυασμό με τη σαχλαμάρα, την ευτέλεια και τον ΤΡΟΜΟ που καλλιεργεί η τηλεόραση από το πρωί ώς το βράδυ, αποσκοπούν στο να μας πείσουν ότι η Αθήνα έγινε "Σικάγο" και να μας προετοιμάσουν για να δεχτούμε οτιδήποτε περιοριστικό σκαρφιστούν οι ανόητοι εγκέφαλοι των δύο μεγάλων κομμάτων!
Κάποιος τις προάλλες μάς θύμισε τη ρήση του Βενιαμίν Φραγκλίνου: "αν θυσιάσεις την ελευθερία σου για την ασφάλεια, σε λίγο δεν θα έχεις ούτε ελευθερία ούτε ασφάλεια"!
Είναι γνωστό ότι την φοβισμένη μάζα τη χειραγωγείς ευκολότερα!
Όσο για το άσυλο, Λόκους, πιστεύεις στα σοβαρά ότι εμποδίζει την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της; "Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει", λέει η σοφή παροιμία.

Locus Publicus said...

Αγαπητέ μου Λωτοφάγε, πιστεύω πως τα κουκουλομέτρα είναι εντελώς άχρηστα, δεδομένης της ατμοσφαίρας που επικρατεί. Επειδή όμως πιστεύω πως η κυβέρνηση Καραμανλή άφησε εσκεμμένα τις καταστροφές του Δεκεμβρίου και την τρομοκρατία να αναπτυχθεί, εγκαταλέιποντας τους πάντες, τώρα τα μπαλώνει πάλι....λαικα.

Πιστεύω ακράδαντα πως τα πανεπιστήμια τρομοκρατούνται. Και πως μεγάλο μέρος των όσων γίνονται, εκπορεύονται απο τις διεφθαρμένες σχέσεις πρυτανικών - αρχών και κομματικών στελεχών φοιτητικών οργανώσεων (οι οποίοι πιστεύω είναι αιώνιοι φοιτητές και στελεχάρες).

Αποφεύγεται εσκεμμένα απο την κυβέρνηση η άρση του Ασύλου. Τα ελληνικά πανεπιστήμια, πιστεύω πρέπει να ψαχτούν παντού, πιστεύω πως θα βρούμε μέσα απίθανες γιάφκες. Τα υπόλοιπα τα θεωρώ υπεκφυγές. Η κουκουλοφορία, είναι κατα τη γνώμη μου μια τριπολική σχέση. Πρυτανικές αρχές - στελέχοι φοιτητικών οργανώσεων (κομματικά), και εξωπανεπιστημιακοί αληταράδες. Αχρηστη θεωρώ επίσης και την όλη συζήτηση για την Παιδεία.

Ο καιρός θα δείξει βέβαια.